Sport

Cinci jucătoare noi și două retrageri din lot sunt noutățile la primul antrenament al echipei de baschet feminin „U” Cluj

Echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj s-a reunit luni seara în Sala Sporturilor „Horia Demian”, primul antrenament fiind unul festiv, un meci de futsal veritabil alături de noua conducere și câțiva dintre noii sponsori.

Baschetbalistele au fost antrenate de noul directorul tehnic, Mijilan Medvedj, la primul antrenament de forță care a avut loc marți la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, la această pregătire au participat și sportivele recent aduse la echipă: sportivele Flavia Ferenczi, sportivă revenită de la CSM Satu Mare după ce anul trecut a plecat de la Cluj, Gabriela Măgurean, care a evoluat la Olimpia CSU Brașov, Georgiana Plavițu, ultima dată la Nova Vita Târgu Mureș, Shanara Clark, sportivă americancă ce a evoluat în NCAA2 și joacă pe poziția 5, și fundașul sârb Marija Prlja.

Din lotul care a fost prezent la revenirea din vacanță mai fac parte: Irina Gavrilă, Emeșe Gal, Vanesa Lache, Teodora Neagu, Emoke Szocs și Nicoleta Berbec. Jucătoarele Iulia Răileanu și Claudia Corbu s-au retras din activitatea baschetbalistică. Clubul se află în acest moment în discuții avansate cu încă două jucătoare.


Conducerea clubului este formată din Liviu Alexa, director executiv, Florin Covaciu, managerul echipei, Miljan Medvedj, director tehnic și Mihai Coldea, antrenor principal.

Clubul se află în negocieri cu o sportivă străină care va evolua pe poziția 3 dar și cu un fundaș de origine română.


Sportivele Universității Cluj vor pleca la sfârșitul acestei săptămâni în cantonament la Costinești. Managerul echipei, Florin Covaciu, a declarat că speră să perfecteze zilele acestea contractele cu cele două noi jucătoare și încearcă ca după cantonamentul de pe malul mării echipa să joace câteva meciuri amicale pentru a se pregăti cât mai bine de noul sezon baschetbalistic. „Reunirea jucătoarelor a fost de un augur, toate jucătoarele așteptau reuniunea, iar de astăzi (n.r. marți) am intrat în muncă înaintea cantonamentului de pe malul mării. La începutul lunii septembrie încercăm să avem câteva meciuri de verificare, cel puțin șase meciuri de verificare. Pentru noul sezon echipa își propune să joace cât mai bine de la meci la meci. Așa cum spunea și directorul executiv, nu țintim decât să avem un meci cât mai bun și să ne legăm cât mai mult, proiectul fiind pe patru ani ne dorim să creștem pas cu pas”, a declarat Florin Covaciu.

CS Universitatea Cluj-Napoca este prima formație din Liga Națională de Baschet feminin care începe pregătirea înaintea noului sezon competițional. În sezonul anterior echipa din Cluj a terminat pe locul 9, după ce a învins formația CS Nova Vita în play-off-ul Ligii.


Programul turului de sezon pentru CS Universitatea Cluj-Napoca:
Etapa 1 - 03 octombrie - BCM Danzio Timișoara - CS Universitatea Cluj-Napoca;
Etapa 2 - 07 octombrie - CS Universitatea Cluj-Napoca - CS Phoenix Galați;
Etapa 3 - 10 octombrie - CS Rapid București - CS Universitatea Cluj-Napoca;
Etapa 4 - 17 octombrie - CS Universitatea Cluj-Napoca - stă;
Etapa 5 - 21 octombrie - CS B Teleorman Alexandria - CS Universitatea Cluj-Napoca;
Etapa 6 - 24 octombrie - CS Universitatea Cluj-Napoca - ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe;
Etapa 7 - 31 octombrie - CS Universitatea Alba Iulia - CS Universitatea Cluj-Napoca;
Etapa 8 - 04 noiembrie - CS Universitatea Cluj-Napoca - CS Municipal Satu Mare;
Etapa 9 - 07 noiembrie - Olimpia CSU Brașov - CS Universitatea Cluj-Napoca;
Etapa 10 - 11 noiembrie; CS Universitatea Cluj-Napoca - CS Municipal Târgoviște;
Etapa 11 - 29 noiembrie - CS Universitatea Cluj-Napoca - Univ V. Goldiș ICIM Arad.

Ultimele Stiri
abonare newsletter