monitorulcj.ro Menu

Sport

Miljan Medvedj: „Vin la „U” Cluj să facem party pe terenul de joc și în tribune”

Sârbul Miljan Medvedj, alintat de fani „Meda”, este noul director tehnic al echipei de baschet feminin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj, pentru sezonul 2015-2016, și se va alătura echipei pe 7 august.

Fostul conducător de joc al echipei U-Banca Transilvania și, totodată, unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria recentă a baschetului clujean masculin, a răspuns la câteva întrebări, pentru site-ul oficial al clubului, despre ce înseamnă revenirea sa la Cluj, mai ales după plecarea care a întristat foarte mult fanii clujeni.

Reporter: Ce înseamnă pentru tine să revii la Cluj? Dar faptul ca nu vei mai fi în postura de jucător, ci de antrenor?
Miljan Medvedj: Faptul că revin la Cluj pentru mine înseamnă foarte mult. Iubesc acest oraș și oamenii ce locuiesc acolo, oameni cu suflet mare. Când am fost ofertat de Liviu Alexa și Covaciu Florin să fiu director tehnic, m-am gândit că e o șansă imensă să încerc și altceva decât cariera de baschetbalist. Iar faptul că mi s-a oferit să lucrez în orașul care mi-a dat foarte mult și care înseamnă foarte mult pentru mine, face povestea și mai frumoasă.

R.: Care a fost cel mai greu moment din cariera ta?
M.M.: În cariera mea am avut și momente grele și momente foarte fericite, dar cel mai greu mi-a picat că niciodată nu am reușit să câștig un titlu sau cupa, după ce am jucat atâtea finale și în campionat și în cupă….

R.: Ce obiectiv ți-ai propus cu echipa de baschet feminin a Universității Cluj?
M.M.: Vin la Cluj cu toată dragostea și cu toată seriozitatea, să facem lucruri bune și solide. Vin să facem party pe terenul de joc și în tribune, să construim ceva frumos! Vom încerca să muncim mai bine și mai inteligent, să căpătăm pe teren forță, iar schimbările în bine se vor vedea.

R.: Apropo de familie, știu că ai o fetiță de clasa a IV-a. Practică vreun sport?
M.M.: Familia mea are ceva în sânge, ăsta e sportul, toată lumea a practicat sport în viață sau încă practică. Așa și Sara, fetița mea de zece ani, face baschet deja de doi ani și jumătate și pot să zic că este foarte talentată. Mă uit la meciurile ei și cred că mă văd pe mine pe teren. După meciuri vorbesc cu ea că tot timpul trebuie să fie mai determinată și să dea totul în teren. Că asta este foarte important!

R.: Ești foarte iubit în Cluj, ce le transmiți suporterilor?
M.M.: Pentru fanii noștri minunați… Meda știe cât este de iubit la Cluj și pentru ei, promit că voi da totul pentru a face performanță la echipa de baschet fete, ca sa fiu și mai bun decât jucător... Haide „U”!

„Meda” a ajuns în România în 2002, o bună parte a carierei petrecând-o în tricoul celor de la „U”, alături de care a câștigat două medalii de argint și una de bronz. S-a atașat repede de clubul clujean, asistând adesea la partidele fotbaliștilor Universității. Elba Timișoara și CS Otopeni sunt celelalte echipe pentru care a mai jucat sârbul în Liga Națională.

În acest moment, Miljan Medvedj este la prima experiență ca director al unui club.

Reunirea lotului este programată pe luni, 10 august, urmând ca joi, 13 august, întreaga echipă să plece în cantonament la Costinești.