Sport

Toți juniorii echipei U-Mobitelco vor evolua la CS „U” Cluj în noul sezon

Din lipsă de idei, Clubul Sportiv Universitatea Cluj apelează la rivalii din campionat pentru a putea readuce prima echipă de baschet a Clujului înapoi în Liga Națională.

Cluburile U-Mobitelco și CS Universitatea Cluj trec, în acest moment, printr-un amplu proces de reorganizare.
Cele două cluburi au semnat un protocol de colaborare, care vizează sezonul 2015-2016. Potrivit comunicatului dat de clubul U-Mobitelco, o parte dintre juniorii U20 și U18 ai clubului vor evolua în acest sezon pentru echipa de Liga I a CS Universitatea, fiind condusă de pe banca de către Răzvan Cenean.

Cei mai buni dintre juniorii U18 (vicecampioni naționali en titre) și U20 (campioni naționali en titre) vor îmbrăca maieul CS Universitatea în Liga I, echipa ce are drept de promovare, astfel ca juniorii de la echipa U-Mobitelco vor lupta în toate meciurile cu o miza importantă, accederea în Liga Națională.


Președintele executiv al clubului U-Mobitelco, Mircea Cristescu, a declarat că își dorește cu această ocazie să vadă rezultatele muncii depuse la club la un nivel mai înalt. „De mai mult de șase ani avem o colaborare cu clubul Universitatea, mai puțin anul trecut, când au fost și ei în Liga Națională și nu era legal ca două cluburi de primă ligă să colaboreze. În acest an, am luat decizia ca toți tinerii noștri de perspectiva să nu joace la echipa noastră de Liga I, care nu are drept de promovare, ci să aibă miza, astfel că, împreună cu clubul Universitatea și cu noul președinte al secției, Sorin Gadola, precum și cu Andrei Bercean am încheiat un protocol. Pe baza acestuia, le dăm toți juniorii noștri care sunt de valoare la categoriile U20 și U18, unde anul trecut am ieșit campioni și vicecampioni, împreună cu antrenorul Răzvan Cenean. Cenean se va ocupa în paralel de echipa clubului nostru de U20 și de cea de Liga I de la Universitatea. Sperăm că eforturile noastre de până acum nu au fost în zadar și că, ușor - ușor, vom vedea juniori crescuți în pepiniera noastră care vor da satisfacție. De asemenea, cum toată lumea știe, Kuti Nandor, Tudor Gheorghe și Bogdan Pogăcean vor face parte din lotul echipei noastre de seniori”, a declarat Mircea Cristescu.

Noul antrenor al echipei CS Universitatea Cluj, Răzvan Cenean, a spus că era păcat ca după multă muncă să nu aibă ocazie tinerii baschetbaliști să evolueze la nivelul celorlalte echipe senioare. „Vrem să dăm o șansă tinerilor noștri jucători să evolueze într-o competiție cu o miză reală, cum este promovarea în Liga Naționala. Sunt copii care au muncit mult, au ani buni de eforturi susținute și este păcat să nu aibă parte de șansa de a evolua la un nivel cât mai ridicat. Aproape toți jucătorii cu care mergem la Universitatea și-au petrecut cea mai mare parte a junioratului la clubul nostru, astfel că îi cunosc foarte bine și știu ce potențial au. Am mare încredere că ne vom atinge obiectivele și că vom demonstra că școala de baschet a clubului nostru este una competitivă”, a spus Răzvan Cenean.


Și oficialii clubului Universitatea Cluj au confirmat aceste informații. Potrivit comunicatului postat pe site-ul clubului, echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj s-a reunit azi, 3 august, sub comanda fostului jucător al Universității, Răzvan Cenean, care este antrenorul principal al echipei pentru sezonul 2015-2016 al Ligii I de baschet masculin. Acesta va fi ajutat în continuare de Mihai Racovițan din postura de antrenor secund.

Născut pe 21 decembrie 1981 la Cluj-Napoca, Răzvan Cenean a activat ca jucător la Clubul Universitatea, iar din 2008 și-a început cariera de antrenor. În prezent este tehnicianul echipelor de juniori U18 și U20 ale U-Mobitelco, precum și al echipei naționale a României la categoria U18.

Ultimele Stiri
abonare newsletter