Sport

Pregătiri eșuate pentru Potaissa Turda din cauza arbitrilor

Echipa antrenată de Horațiu Gal a câștigat în primul meci amical din această vară, scor 25-29, împotriva echipei HCM Minaur Baia Mare, meciul doi terminându-se în prima repriză după ce arbitrii au dictat o dublă eliminare.

Dubla confruntare amicală dintre Potaissa Turda și campioana României la handbal masculin, Minaur Baia Mare, desfășurată joi și vineri la Baia Mare, a fost extrem de strânse și cu multe replici, sta și din cauza faptului că formația turdeană nu numai că a ținut piept campioanei, dar au fost dese momentele în care chiar a umilit-o.

Echipa antrenată de Horațiu Gal a câștigat în primul meci amical din această vară, scor 25-29, împotriva echipei HCM Minaur Baia Mare. La pauză, cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 13-13.


În prima repriză din primul meci disputat în capitala Maramureșului, cele două echipe s-au aflat la egalitate în permanență, singurul moment în care s-a rupt echilibrul fiind în minutul 20, când oaspeții s-au distanțat la două goluri, scor 8-10, dar la pauză s-a intrat la egalitate, scor 13-13.
Prima parte a reprizei secunde s-a desfășurat ca și primul mitan, cu cele două echipe aflându-se la egalitate. La zece minute de la reluare, oaspeții s-au distanțat la două goluri, scor 16-18, pentru ca la mijlocul reprizei să aibă patru goluri în avantaj, scor 19-23. La final, Potaissa Turda s-a impus cu scorul de 25-29.

Cele două echipe s-au întâlnit și a doua zi, din păcate meciul terminându-se în minutul 17, la scorul de 8-4, când Nenad Savic, jucătorul oaspeților a fost eliminat pentru două minute după injurii aduse celor doi arbitrii. Imediat după acea fază, Horațiu Gal, antrenorul Potaissei a adus la rândul său injurii arbitrilor, primind cartonaș roșu. În cele din urmă, Potaissa Turda s-a retras de pe teren, iar meciul a fost oprit de către cei doi arbitrii. După retragerea Potaissei, a avut loc un meci de antrenament între jucătorii Minaurului.
Potaissa Turda se va deplasa în Ungaria, săptămâna viitoare, acolo unde va susține două partide amicale, cu Balmazujvaros și Nyiregyhaza, într-un turneu de pregătire, în 7 și 8 august.


Pentru acest turneu va fi posibil să fie folosit și extrema dreaptă Roland Thalmaier, care se întoarce de la lotul național U21, cu care a obținut locul 8 la Campionatul Mondial din Brazilia. În schimb, sunt probleme cu Marius Bondar și Gică Cântec, accidentați în confruntarea amicală cu Minaur Baia Mare. Dacă Marius Bondar e recuperabil în câteva zile, fiind șanse mari să fie folosit în aceste jocuri, Gică Cântec are o perioadă de repaus de circa două săptămâni, potrivit turdanews.net.

Al doilea turneu în Ungaria, al handbaliștilor turdeni, va avea loc în perioada 13-15 august 2015, când Potaissa Turda are programate trei meciuri de verificare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter