Sport

Începe turneu Internațional de Box „Centura Transilvaniei”, ediția a III-a

Cluj-Napoca va fi în această săptămână gazda celei de a III-a ediție a Turneului Internațional de Box „Centura Transilvaniei”, competiție la care vor participa cei mai buni sportivi din România și din străinătate.

Asociația Județeană de Box Cluj, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj invită publicul clujean să participe la cea de-a III-a ediție a Turneului Internațional de Box „Centura Transilvaniei”, competiție care se va desfășura în perioada 23-25 iulie 2015, la Sala Sporturilor din municipiul Cluj-Napoca.

Luptele vor începe la ora 17:00 în zilele de joi și vineri, iar sâmbătă, de la ora 10:00, vor avea loc galele pentru fiecare categorie.


La această competiție vor fi prezenți peste 100 de pugiliști, dintre care din Cluj vor participa pugiliștii cluburilor Voința Cluj, Universitatea Cluj, CSM Cluj-Napoca, Olimpia Cluj și CSM Câmpia Turzii.

Dintre sportivii clujeni vor fi prezenți Szabo Carol, multiplu campion național, Miron Vlad, vicecampion național, Bodea Alin, campion național. În general vor fi prezenți sportivi de la categoriile de juniori și seniori.


Potrivit președintelui Asociației Județene de Box Cluj, Ioan Dezmirean, la fel ca în anii precedenți, sportivii din Călărași sunt principalii candidați la podium, ei reușind să obțină și în anii precedenți cele mai multe medalii.

La această competiție vor participa mai multe echipe de box din Republica Moldova, Germania, Slovacia și Ungaria, dar și numeroși pugiliști de mare valoare din peste zece cluburi de box din România.


Pentru gala de deschidere sunt așteptați să participe mai multe personalități din lumea boxului românesc, precum Leonard Doroftei, fost campion mondial și președinte al Federației Române de Box, împreună cu întregul Birou federal al F.R.B., foștii campioni mondiali de box Mihai Leu și Adrian Diaconu, Valentin Silaghi, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980 și antrenor federal al reprezentativei Germaniei, vor fi prezenți la această competiție.

Ediția din acest an a Turneului Internațional de Box „Centura Transilvaniei” marchează o premieră nu numai din perspectiva sportivilor de mare valoare din țară și străinătate care vor lupta ci și din punct de vedere al modului în care au fost concepute galele, confruntările pugilistice de la Sala Sporturilor „Horea Demian” fiind completate de o serie de spectacole muzicale susținute, printre alții, de renumitul interpret de muzică populară Sergiu Sotelecan și orchestra Black Hats.

Ultimele Stiri
abonare newsletter