Sport

Adio bani, adio Adrian Falub? Ultimul antrenor al „studenților” pleacă în Emiratele Arabe

Singura speranță de a mai învia clubul Universitatea Cluj, antrenorul Adrian Falub, ar putea pleca departe de problemele financiare din România.

Universitatea Cluj are mari probleme financiare, chiar dacă s-a înscris în liga a doua. Nu există, deocamdată, un buget, iar reunirea echipei a fost amânată pentru data de 27 iulie.

După o nouă amânare a reunirii lotului, antrenorul Universității Cluj, Adrian Falub, a decis verifice și varianta de a pleca la un club din afara țării, oferta grupării Al Urooba din Emiratele Arabe Unite fiind una de pe lista lui în caz de ”avarie”. Antrenorul Universității Cluj se află deja în Emirate unde îşi negociază contractul cu ocupanta locului 6 în precedenta ediţie a ligii a II-a.


Falub stabilise la data de 14 iulie startul pregătirilor pentru viitorul sezon, dar administratorul judiaciar al Universităţii, Marieta Anastasescu nu a reuşit să facă rost nici măcar de bani pentru a le asigura jucătorilor condiții minime, precum un teren de antrenament, cazare, dar și masă. A doua reunire ar fi trebuit să aibă loc, miercuri 22 iulie, dar şi aceasta a fost reprogramată pentru data de 27 iulie. În aceste condiţii, Adrian Falub a decis să nu mai aştepte rezolvarea problemelor de la club.

Cunoscut drept un specialist al promovărilor, după ce le-a dus în Liga 1 pe Universitatea Cluj, Unirea Alba Iulia și Târgu Mureș, Falub va antrena, cel mai probabil, pentru prima oară în carieră o echipă din străinătate.


„Într-adevăr, pot să confirm că am o ofertă de acolo, din Emiratele Arabe Unite. Totuși, deocamdată aștept să văd ce se va întâmpla cu Universitatea Cluj, eu am promis suporterilor că voi continua aici și în liga a doua. Noi avem 26 de jucători sub contract, iar pe data de 27 iulie ar urma să aibă loc reunirea. Vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Falub, pentru digisport.ro.

În vârstă de 44 de ani, tehnicianul a fost ales de pe o listă cu șapte antrenori români, iar promovările pe care le-a avut în carieră au cântărit decisiv în opțiunea șeicilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter