Sport

FOTO - CFR le face fanilor primul cadou, victoria acasă cu Poli Timișoara, scor final 1-0 (0-0)

Cu această victorie CFR Cluj începe să reducă diferența de puncte până la zero, în acest moment fiind la două puncte sub zero.

Echipa CFR Cluj a învins, duminică, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, cu scorul de 1-0 (0-0), formația ACS Poli Timișoara, acesta fiind primul meci disputat acasă de către jucătorii CFR-ului în noul sezon al Ligii I.

Echipa oaspete a început în forță meciul reușind să aproape întreaga repriză echipa gazdă în terenul propriu. Cel mai periculos om al oaspeților a fost Elek, care a semnat două ocazii uriașe la buturile lui Marc. Prima dată a trimis în bara transversală (’25), iar a doua oară nu l-a putut învinge pe Marc din doar câțiva metri (’39).


Repriza secundă a fost dominată aproape total de formația CFR Cluj care a avut parte de o frumoasă primire din partea fanilor, în primele minute ale meciului fiind salutați cu torțe și confeti.  Gazdele au deschis scorul, în minutul 57, după un voleu deviat de la 22 de metri al mijlocașului clujean, Antonio Jakolis, care l-a păcălit pe portarul Kirschtein, fază la care oaspeții au cerut un fault în atac. Timișorenii au încercat până la finalul meciului de mai multe ori să readucă egalitatea pe tabela de marcaj dar intervențiile inspirate ale portarului Marc a făcut ca scorul să rămână neschimbat.

Antrenorul echipei CFR-ului, Francisc Dican, a declarat că acest rezultat este unul just. „Din punctul meu de vedere a fost un rezultat just, ne-am creat foarte multe ocazii, chiar dacă căldura a fost un inamic pentru ambele echipe. Zicu este un jucător care poate să facă diferența, dar noi a trebuit să jucăm împotriva echipei Poli Timișoara nu împotriva lui Zicu”, a declarat antrenorul CFR-ului, Francisc Dican.


În lipsa antrenorului echipei din Timișoara, Dan Alexa, care a fost suspendat meciul trecut din cauza protestelor, „secundul” lui, Octavian Benga, a declarat după meci că un rezultat de egalitate era mult mai echitabil. „Consider că acest meci l-am pierdut nemeritat luându-ne după numărul de ocazii. Cel puțin un egal meritam astăzi. Golul celor de la CFR Cluj a fost precedat de un fault în atac, dar asta este viața, mergem înainte și sperăm că de acum înainte să și marcăm. Am avut și ceva probleme, titularii noștri de bază, Cânu și Scutaru, au lipsit”, a declarat antrenorul secund Octavian Benga.

Nou promovata ACS Poli Timișoara marchează a doua înfrângere în acest sezon de Liga 1, după 0-1 cu Pandurii Târgu Jiu.


În următoarea etapă, CFR va juca pe terenul Stelei, partidă care va avea loc sâmbătă, de la ora 21.00.

Echipele de start:
CFR Cluj: T. Marc - Filipe, L. Goian, Larie, Camora - Jakolis (Păun '72), Petrucci, Roşu (A. Mureşan '78), Lopes (Negruţ '65) - Guima, Santamaria. Antrenor: Francisc Dican.


ACS Poli Timișoara: Kirschstein - Belu, Bocşan, Melinte (Scutaru '66), D. Popescu - Zicu (Popovici '72), O. Popescu (Sarmov '58), Llorente - Curtean, Bărbuţ, Elek. Antrenor: Dan Alexa.

Cartonaşe galbene: Camora '77 / Melinte '28, Bărbuţ '54.


Arbitri: George Rădulescu (central) - Bogdan Gheorghe, George Florin Neacşu (asistenţi) - Florin Mihai Marcu (rezervă).

Observatori: Zoltan Szekely, Iulius Nemţeanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter