Sport

Rolland Török va lua locul lui Mihai Silvășan la U-BT

Chiar dacă baschetbaliştii de la U-BT Cluj sunt încă în vacanţă, oficialii clubului pregătesc minuțios lotul pentru sezonul viitor.

Clujenii au perfectat deja patru transferuri, Zigeranovic, Adamovic, Kalnicenko şi Pasalic, și sunt foarte aproape să-l readucă la echipă pe Kyndal Dykes, campion cu U, în 2011. Până atunci un alt jucător a fost transferat la Cluj. Oradeanul Roland Török este așteptat la echipă și va acoperi postul care a rămas descoperit odată cu retragerea lui Mihai Silvășan.

Rolland Török este un jucător care evoluează pe poziția 4-5, are 203 cm, 108 kilograme și 25 de ani.


Antrenorul echipei U-Banca Transilvania, Marcel Țenter, a declarat că „Roli” este un jucător pe care și l-a dorit de mult timp și că va juca pe postul lui Silvășan care s-a retras la finalul sezonului trecut. „Roli este un jucător foarte incisiv, pe care mi l-am dorit de multă vreme. E un jucător român pe poziţia 4, cu destul de bună experienţă internaţională, de doi ani de zile joacă în EuroChallenge. Ne va ajuta foarte mult in situatiile de rebounding si de joc la perimetru. Îşi doreşte mult să vină la noi, de mai mult timp, dar atunci nu s-a nimerit. Acum este ok, e matur şi cred că poate să ne ajute mult, mai ales pe poziţia pe care Silvăşan pleacă”, a declarat Marcel Țenter.

Noul jucător al echipei U-Banca Transilvania, Roland Török, a afirmat că este fericit de revenirea la o echipă din țara natală și speră să ajute la îndeplinirea obiectivului clubului, cel de a cuceri campionatul național. „Sunt fericit și bucuros să mă întorc în România. Sunt foarte fericit că vin să joc la Cluj, la o echipă foarte serioasă și ambițioasă. Din discuțiile cu președintele executiv și cu antrenorul, am înțeles că avem obiective mari pentru sezonul viitor. Beneficiind și de sprijinul fanilor, vom lupta pentru cel mai mare rezultat posibil, locul1. Sper că o să avem un sezon grozav”, a afirmat Roland Török.


Oradeanul a evoluat pentru echipa din orașul natal în sezonul 2011-2012, după care, având dubla cetățenie româno-maghiară, s-a mutat în campionatul Ungariei.

În sezonul 2012-2013 a evoluat pentru Jaszbereny, unde a jucat 36 de meciuri, cu 5,1 puncte și 3 recuperări în 13 minute pe meci. Următoarele două sezoane le-a petrecut în maieul celor de la Kormend.


În 2013-2014 a evoluat în 27 de jocuri, cu 8,4 puncte și 6,6 recuperări în 27 de minute pe meci. Cu Kormend și-a făcut debutul în EuroChallenge, jucând în acel sezon șase partide (23 min., 6,5 puncte si 3,3 rec. / meci). În 2014-2015 a jucat pentru Kormend în 29 de partide, cu medii de 8,1 puncte și 4,5 recuperari în 21 de minute.

În EuroChallenge a evoluat din nou în șase partide (18 min., 8,8 puncte și 3,4 rec. / meci).


Rolland Török este component al naționalei României.

abonare newsletter