Sport

„Feroviarii“ clujeni au fost învinşi de ucrainienii de la Metalurg Donetsk

<p><img class="caption" src="documente/stories/01_ianuarie/25_ziua/cfr-metalurg.jpg" border="0" alt="Roberto de Zerbi" title="Roberto de Zerbi, marcatorul primului gol al CFR-ului * Foto: Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elevii lui Alin Minteaun au pierdut partida amicală, desfăşurată în cantonamentul din Turcia, în faţa formaţia ucrainene Metalurg Donetsk, cu scorul de 2-4.</p> <p>După ploaia de goluri din meciul cu olandezii de la FC Horst, „feroviarii“ au trecut printr-un duş rece în meciul cu Metalurg. Ucrainienii nu s-au speriat de numele CFR-ului şi au început curajos partida, reuşind să deschidă scorul în minutul 10, prin zimbabweanul Mguni. Replica clujenilor nu s-a lăsat mult aşteptată, Roberto de Zerbi reuşind să egaleze două minute mai tîrziu, printr-un şut superb la vinclu. După alte 10 minute, Metalurg a trecut din nou în avantaj, Volovik a înscris din 6 metri, după ce ardelenii nu au reuşit să respingă mingea venită în urma unei lovituri libere.</p>

„Feroviarii“ au pornit la atac în căutarea egalării, dar Lacina Traore nu a reuşit să îl învingă pe portarul ucrainean. Ciprian Tănasă, românul din lotul „metalurgiştilor“, a mărit avantajul după pauză printr-un şut la firul ierbii, care l-a păcălit pe Stăncioiu. În minutul 64 Emil Dică a redus din handicap, printr-un şut frumos din afara careului de 16 m. Campionii României nu au avut forţa de a egala, iar ucrainienii şi-au mărit avansul în minutul 77, prin armeanul Arakelian.

Minteuan, dezamăgit de Traore

Echipa de start a “feroviarilor”


Antrenorul Alin Minteaun a trimis în prima repriză următoarea echipă: Nuno Claro - Maftei, Cadu, Diogo, Edimar - Hora, G. Mureşan, Peralta, Nicoară - De Zerbi, Traore. După pauză, tehnicianul „feroviar“ a schimbat aproape toată echipa, excepţie făcînd Cadu: Stăncioiu - Panin, Cadu, Rada, Veloso - E. Dică, Kivuvu - Bastos, Bud, E. Kone - Bjelanovic.

Tehnicianul campionilor, Alin Minteuan, a declarat la finalul meciului că este dezamăgit de prestaţia atacantului Lacina Traore. „A fost o lipsă de implicare din partea elevilor mei, am luat nişte goluri ca în curtea şcolii. Traore are probleme în faţa porţii, parcă nu mai este lucid şi ratează cu seninătate. Dacă va continua să evolueze aşa, nu are dreptul să se gîndească la vreo plecare în străinătate”, a spus Minteuan la emisiunea Fotbal Club.


Amicalul cu Metalurg a fost ultimul joc din primul stagiu de pregătire al „feroviarilor“. Campionii se vor întoarce astăzi la Cluj, urmînd ca vineri, 28 ianuarie, să revină în Antalya pentru al doilea cantonament din această iarnă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter