Sport

Muhamed Pašalić, de la Aris Salonic, este al patrulea transfer la U-BT

U-Banca Transilvania a perfectat și al patrulea transfer care întărește lotul pentru viitorul sezon baschetbalistic.

Potrivit site-ului oficial al clubului, echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania își întărește și poziția 2-1 cu un jucător adus de la Aris Salonic, echipa care a încheiat sezonul pe locul 4 în campionatul din Grecia.

Antrenor principal, Marcel Țenter, a declarat că și-a dorit doi creatori de joc în echipă și speră să se integreze bine în echipă. „Pašalić este un jucător ce evolueaza pe pozițiile 2-1 și care o să ne ajute pe partea de creație, împreună cu Adamovic. Vrem ca sezonul acesta să avem doi creatori de joc în lot, iar el îndeplinește toate condițiile. Are experiență în campionatul grec și sperăm să ne acoperim poziția 2-1 în acest sezon prin transferul lui”, a declarat Marcel Țenter.


Jucătorul bosniac, Muhamed Pašalić, a afirmat, pentru site-ul clubului, că este fericit de această mutare și a mărturișit că este pentru prima dată când joacă în România. „Sunt foarte fericit că vin la Cluj pentru a juca în sezonul viitor, știu că este o echipă foarte ambițioasă, am înțeles de la președintele executiv și de la antrenor că avem planuri mari pentru noul sezon. Este pentru prima dată când joc în România și sper că o să avem un sezon grozav”, a afirmat Muhamed Pašalić.

Născut în 1987 la Sarajevo, în Bosnia, Pašalić are 193 cm înălțime și 84 de kilograme.


Debutul său în baschetul profesionist a avut loc în sezonul 2005-2006, la BC Vogosca în Bosnia, echipă de la care în sezonul viitor a făcut saltul la Bosna Sarajevo, cu care a evoluat la nivel de Liga Adriatică, ULEB și EuroChallenge, între anii 2007 și 2011.

În 2011-2012 s-a mutat în Grecia, la Kavalas, iar în campionatul următor a jucat pentru Aris Salonic. De altfel, Pašalić vine la U-Banca Transilvania de la Aris, după o ”escală” de un an în Franța, la Chalons-Reims.


Pašalić are în palmares un titlu și o cupă în Bosnia (2008, cu Bosna Sarajevo), jucând în ultimii cinci ani pentru naționala de seniori a țării sale. În sezonul recent încheiat, Pašalić a jucat semifinala în campionatul grec, fiind eliminat de Olympiacos și pierzând medaliile de bronz în fața celor de la PAOK.

Ultimele Stiri
abonare newsletter