Sport

Următorii adversari pentru naționala de rugby a României au intrat în grevă

Jucătorii echipei de rugby a Italiei, viitoarea adversară a României, au refuzat să se antreneze luni, în prima zi a stagiului de pregătire în vederea Cupei Mondiale 2015, din cauza unor neînțelegeri privind plata primelor de către Federația de specialitate (FIR), informează AFP.

În stagiul de la Hotelul Adler din Niederdorf/Villabassa, de lângă Bolzano, 40 de rugbyști (cu excepția lui Sergio Parisse și Martin Castrogiovanni, care beneficiază de o vacanță prelungită), se află într-un cantonament pentru perioada 14 iunie - 3 iulie.

„Am luat act de această decizie a jucătorilor de a nu participa la antrenamente și de a nu îmbrăca echipamentul FIR înainte ca un acord economic să fie găsit în privința participării la pregătirea estivală și la Cupa Mondială”, se arată într-un comunicat al FIR.


Internaționalii din Peninsulă reclamă prime pentru fiecare meci, în loc de o primă totală ținând cont de performanțele lor.

La Cupa Mondială ce va avea loc în Anglia în perioada 18 septembrie-19 octombrie, Italia face parte din Grupa D, alături de Franța, Irlanda, Canada și România. Meciul Italia - România va avea loc pe 11 octombrie, la Exeter.

abonare newsletter