Sport

Doi sportivi clujeni vor participa la Mondialele de lupte pe plajă de la Mangalia

România este gazda, în premieră, a unui Campionat Mondial de Lupte pe plajă. Campionatul destinat seniorilor, juniorilor și cadeților se va desfășura la Mangalia de vineri și până duminică, perioada 12-14 iunie.

Țara noastră va participa cu numărul maxim de sportivi admis, 57, la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă, organizate în premieră în țara noastră, la Mangalia, de vineri până duminică.

Dintre cei trei sportivi români înscriși la fiecare categorie a competiției destinate cadeților, juniorilor și seniorilor, Clubul Sportiv Universitatea Cluj va fi reprezentat de sportivii Gabriel Badea și Katona Zsolt, ambii la categoria 70 kg.
„Va fi un concurs foarte greu, deoarece la fiecare categorie vor fi în jur de 20 de sportivi. Va fi o luptă grea, dar sper să vină acasă cu o medalie. Este o performanță și doar faptul că participă la un concurs de asemenea anvergură”, a declarat antrenorul secției de lupte a CS „U”, Aurel Șuteu.


Până acum au confirmat participarea peste de 200 de sportivi din 14 țări, printre care Rusia, Iran, Azerbaidjan, Kazahstan, Grecia sau Norvegia.

Vineri vor concura cadeții, ziua de sâmbătă este dedicată juniorilor, iar seniorii se vor întrece duminică. Zilnic, între orele 14,00 și 16,00, sunt programate galele preliminare, iar finalele la toate categoriile vor avea loc între orele 17:00 și 19:00, fiind urmate de festivitățile de premiere.


Din lotul României fac parte și Vlad Caraș, triplu campion mondial pe plajă, și Tomi Hinoveanu, medaliat și el cu aur la Mondiale, care vor avea acum șansa să își apere titlurile în fața fanilor români.

Ultimele Stiri
abonare newsletter