Sport

FRF va face tot posibilul să câştige procesul cu CFR Cluj la TAS

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce va face tot posibilul pentru a câştiga procesul deschis de CFR Cluj la TAS pentru a apăra regulamentele, dar şi jucătorii şi antrenorii angajaţi de cluburi.

Răzvan Burleanu a menţionat că până vineri TAS va anunţa dacă gruparea CFR Cluj îşi va recupera sau nu cele 24 de puncte cu care a fost penalizată de Comisia de Disciplină a FRF.

„Federaţia şi-a trimis avocaţi, bineînţeles. Procesul de la TAS este unul foarte important pentru că pe rol este depunctarea CFR-ului. Nu e un proces împotriva CFR-ului, ci unul care să apere regulamentele federaţiei. Prin urmare ne apărăm cu toate resursele, pentru că trebuie să protejăm regulamentele. Trebuie să ştim să apărăm cadrul în care toţi angajaţii, mă refer la antrenori, jucători şi aşa mai departe, care activează în fenomenul fotbalistic. Semne bune ar însemna ca CFR să câştige procesul? Nu, federaţia face tot ceea ce este posibil să câştige acest proces. Asta pentru că trebuie să apărăm regulamentele. Deci nu e un proces îndreptat împotriva CFR-ului, ci unul care să apere litera şi spiritul regulamentului”, a spus Burleanu.


TAS va anunţa dacă gruparea CFR Cluj îşi va recupera sau nu cele 24 de puncte cu care a fost penalizată de Comisia de Disciplină a FRF. „Din informaţiile pe care le am eu, rezultatul de la TAS se va afla până la sfârşitul acestei săptămâni, mai exact până vineri. Azi în mod cert se va configura care este realitatea”, a spus preşedintele FRF.

Audierile în recursul înaintat de CFR Cluj la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva sancţiunii cu 24 de puncte de penalizare dictată de Comisia de Disciplină a FRF au avut loc marţi, la Lausanne.


La 4 februarie, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat CFR Cluj pentru neexecutarea hotărârilor Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL), în speţă neachitarea datoriilor către cinci fotbalişti, cu interzicerea dreptului de a transfera sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi scăderea a câte patru puncte pentru fiecare dosar, 24 de puncte în total. Cei cinci jucători sunt Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei, cu menţiunea că ultimul a avut două dosare deschise la CNSL.

Comisia de Recurs a FRF a respins, la 20 februarie, memoriul grupării CFR Cluj, menţinând sancţiunea cu 24 de puncte de penalizare dictată de Comisia de Disciplină, iar gruparea ardeleană a atacat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Ultimele Stiri
abonare newsletter