Sport

Adrian Falub: „Trecutul în fotbal nu există, prezentul contează, viitorul nu se știe”

FC Universitatea Cluj va întâlni, luni, formația Astra Giurgiu, meci care poate însemna condamnarea la retrogradare sau încă o speranță de a se salva.

Antrenorul „șepcilor roșii”, Adrian Falub, a recunoscut că sunt condamnați să marcheze, altfel șansele de salvare de la retrogradare a Universității Cluj ar putea să se reducă semnificativ sau chiar definitiv. „Este un meci pe care noi va trebui să-l câștigăm obligatoriu. Dacă nu vom câștiga meciul acesta și șansele noastre poate nu s-ar reduce definitiv dar în mare parte s-ar reduce, și din punctul acesta avem nevoie de cele trei puncte pentru a mai spera să ne salvăm de la retrogradare. Acesta poate fi un meci decisiv. Încă sunt trei meciuri, sunt echipe cu care noi suntem în luptă directă și care se întâlnesc între ele. Din păcate nu suntem la mâna noastră și depindem de jocul rezultatelor și de ceea ce facem noi luni. Este un joc important pentru istoria clubului și să sperăm că toată lumea este conștientă de asta. Eu mă gândesc să încercăm să luăm 40 de puncte dacă reușim și după aceea vedem ce va fi în continuare”, a declarat Adrian Falub.

Pentru a-i îmbărbăta pe jucători și a le da încredere în ei, Falub le spune jucătorilor să lupte pentru ei pentru că „trecutul în fotbal nu există, poate doar așa de palmares, de povestit la nepoți, prezentul contează, viitorul nu se știe”, a mărturisit el.


În ceea ce priveşte relaţia clubului cu finanţatorul Florian Walter, dat în consemn la frontieră deoarece se sustrage urmăririi penale în dosarul Romprest, Falub a spus că regretă ceea ce i s-a întâmplat patronului Universităţii, dar că în ceea ce priveşte viitorul echipei se bazează mai mult pe jucători şi pe suporteri. Mai mult, atât staff-ul, cât şi echipa s-au obişnuit cu gândul că problemele lui Florian Walter înseamnă şi o prelungire a problemelor financiare, aceştia nefiind plătiţi de mai multe luni. „Ne-am luat gândul. Mie îmi pare foarte rău pentru ceea ce i s-a întâmplat domnului Walter, dar eu de când am venit aici practic am fost doar singur. Noi şi jucătorii. În rest am simţit prea puţin ajutorul altora. Să sperăm că luni vom fi noi, jucătorii şi suporterii. Pentru că ar fi important pentru noi, un asemenea meci se câştigă şi cu public, se câştigă cu sufletul şi avem nevoie de toată lumea pentru acest meci”, a spus Falub.

Întrebat de jurnalişti dacă speră în apariţia unui finanţator sau a unui sprijin din altă parte, antrenorul a precizat că acest lucru este prea puţin probabil să se întâmple atâta vreme cât Universitatea are totuşi un patron. Întrebarea a venit pe fondul situaţiei în care se află în prezent Florian Walter. Magistraţii de la Tribunalul Prahova au dispus, vineri, emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele omului de afaceri Florian Walter, care se sustrage urmăririi penale în dosarul instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti, ce vizează infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani.


În ceea ce privește situația jucătorilor accidentați, „Mengolo nu s-a antrenat dar în rest au revenit și cei accidentați la antrenamente”, a spus Adrian Falub.

Despre situația jucătorului Narcisse Bambara, tehnicianul a afirmat că a avut o discuție cu el din care a înțeles că ar fi vrut să partice la un meci amical cu naționala țării sale. „Din ce am discutat cu el avea o problemă că echipa lui națională avea un meci amical de disputat în Franța și ar fi dorit să meargă. Eu nu sunt de acord cu aceasta pentru că avem nevoie de el la echipă”, a afirmat Falub.


Universitatea Cluj mai are de disputat trei meciuri dintre care două cu echipe care se află pe ultimele poziții din clasament Oțelul Galați și Ceahlăul Piatra Neamț. Primul meci, cel împotriva echipei Astra Giurgiu, va avea loc luni, 18 mai, de la ora 20:30, pe stadionul Cluj Arena.

La fel ca la meciul cu Gaz Metan, clubul va pune la dispoziţia suporterilor care vor să susţină financiar Universitatea bilete simbolice, la preţul de 5 lei, cu locuri în inelul inferior al tribunei a II-a. Tichetele odată vândute vor rămâne la case şi vor putea fi ridicate de către elevii clujeni, gratuit, pe baza carnetului vizat la zi şi, bineînţeles, în limita locurilor disponibile.


Preţurile pentru meciul cu Astra sunt cele cu care v-am obişnuit:
Peluza I (inel superior) - 10 lei
Tribuna a II-a - 20 de lei
Tribuna I - 30 de lei
Tribuna a II-a (inel inferior, bilete de solidaritate) - 5 de lei
Zona VIP, etaj 4 - 50 de lei
Zona VIP, etaj 3 - 60 de lei
Zona VIP, etaj 2 - 100 de lei

Tichetele se vor vinde sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 12:00 - 20:00, în timp ce luni, în ziua partidei, casele se vor deschide la ora 10:00, iar vânzarea va continua până la ora de start, 20:30.


Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de 50 la sută reducere, la tribunele I şi II, în sectoarele special amenajate: 2A2, respectiv 2S1. Reducerea este valabilă exclusiv pe baza carnetului de elev/student, vizat la zi, respectiv pe baza cuponului de pensie, şi doar în limita locurilor disponibile din sectoarele anterior menţionate. Totodată, copiii sub 7 ani vor beneficia de acces gratuit în sectorul 2M2, de la tribuna a II-a, însoţiţi de un adult. În baza unui act doveditor, copiii vor primi un bilet cu valoare zero de la casa de bilete de la Cluj Arena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter