Sport

Csaba Gal: „Am avut ambiția să mă autodepășesc în fiecare zi și un pic de noroc”

Unul dintre cei mai valoroși rugbyști români, Csaba Gal, cu trei titluri de campion, două Cupe ale României și două prezențe la Cupa Mondială în palmares, a explicat că a dorit să revină la U Cluj din considerente familiale și din dorința de a oferi ceva înapoi clubului care l-a lansat pe scena mare a sportului cu balonul oval.

Csaba Gal, 30 ani, a plecat în 2004 de la „U” Cluj și a jucat apoi la CS Dinamo, iar din 2010 la CSM Baia Mare, unde a strâns nouă finale în campionat și cupă.
El afirmă că își dorește să ofere ceva clubului care l-a lansat atâta timp cât mai poate. „Am luat această hotărâre și din considerente familiale, pentru că familia mea a stat tot timpul la Cluj. Apoi, consider că trebuie să ofer ceva înapoi Universității Cluj, atât cât mai pot. Da, pot să spun că perioada petrecută la Baia Mare a fost, deocamdată, cea mai prolifică. Am jucat nouă finale, am câștigat două Cupe ale României și trei campionate. An de an am fost pe prima scenă, ba mai mult, în ultimul an am fost și căpitan la Baia Mare”, a declarat Csaba Gal pentru site-ul clubului clujean.

Cu 64 de selecții pentru XV-le României după debutul din 2005, Csaba Gal își dorește o nouă prezență la turneul final al CM 2015 din Anglia. „Este o mare onoare să îmbraci tricoul echipei naționale, dar, totodată, ai și o foarte mare responsabilitate. Participarea la Cupa Mondială este cea mai mare onoare care i se poate acorda unui sportiv. E cea mai mare scenă sportivă, unde doar cei mai buni au ocazia să participe. Încă nu se știe pentru că orice se poate întâmpla. Trebuie să ne pregătim foarte intens și să dovedim că merităm să ajungem acolo”.


Dorința de perfecționare este motorul care l-a propulsat pe Gal să ajungă printre cei mai buni jucători români. „Am avut ambiția să mă autodepășesc în fiecare zi. Apoi... seriozitate, dorință și un pic de noroc”.

abonare newsletter