Sport

Adrian Falub: „Jucătorii știu că își pot primi banii doar dacă echipa nu retrogradează”

Universitatea Cluj va întâlni formația Petrolul Ploiești, sâmbătă, în deplasare, acesta fiind considerat derby-ul lui Florian Walter, cel care în mod direct sau indirect este finanțator la cele două echipe.

Chiar dacă Universitatea Cluj se situează pe locul 14 iar Petrolul Ploiești pe locul 3 în clasamentul Ligii 1, demisia lui Mircea Rednic din calitatea de antrenor a echipei ploieștene și punerea sub urmărire a patronului Florian Walter face ca meciul dintre cele două echipe să fie unul de la care se așteaptă surprize mari.

Antrenorul Universității Cluj, Adrian Falub, a declarat, la conferința de presă de înaintea meciului, că acest meci nu va fi deloc ușor mai ales că actualul antrenor al ploieștenilor a fost antrenor în acest sezon la ”U” Cluj. „Ușor cu siguranță nu va fi. Suntem sub presiune și avem nevoie de puncte la Ploiești. Între timp s-a schimbat antrenorul și întotdeauna schimbarea antrenorului vine cu o stare de spirit și din punctul acesta nu suntem norocoși. Mai sunt două zile până la ora meciului și încercăm să ne concentrăm și noi să obținem un rezultat bun la Ploiești deși vom vedea ce va fi. Va fi un avantaj pentru Petrolul pentru că fostul antrenor al Universității, Teja, este acum la ei și cunoaște foarte bine echipa, cunoaște ce se întmplă aici, știe jucătorii și cu siguranță și jucătorii vor încerca să dea totul”, a declarat Adrian Falub.


În ceea ce privește vestea că finanțatorul clubului Universitatea Cluj a fost pus, ieri, sub urmărire de către DIICOT, tehnicianul spune că această veste a căzut „ca un trăsnet” și că în aceste condiții doar ieșirea de la retrogradare va fi singura soluție prin care jucătorii să-și mai poată recupera salariile restante. „Mie îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat domnului Walter. Eu cred că a făcut multe lucruri bune pentru „U”. Sper că atâta timp cât există prezumție să se dovedească că domnul Walter este nevinovat. Era a fost tristă pentru jucători pentru că dacă mai era un gram de speranță că lucrurile se vor rezolva în privința banilor care îi au de primit, ieri toată lumea era dezamăgită de ceea ce s-a întâmplat. Singura noastră speranță de a ne recupera din banii ce avem de primit este să ne salvăm de la retrogradare, dacă nu ne vom salva de la retrogradare va fi foarte greu să-și primească din bani. Din punctul acesta de vedere, doamna Marieta Anastasescu, administratorul clubului, a discutat cu jucătorii, ei știu poziția dânsei, știu că doar în cazul acesta își vor primi banii, dar sperau că așa cum domnul Walter, în ultimii șase ani a ajutat clubul și a fost aproape de club, se va întâmpla o minune și va veni și acuma. Nu este ușor pentru nimeni în situația în care este domnul Walter acuma”, a afirmat Adrian Falub.

Florian Walter a fost acționar majoritar al FC Petrolul, precum şi unul dintre acţionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras în 2009. El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar în vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul. Din vara anului 2013, Walter a revenit la Universitatea Cluj. Omul de afaceri a fost pus sub urmărire penală, de către DIICOT, şi este cercetat pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat cu alte 22 de persoane.


Meciul dintre echipele Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești va avea loc sâmbătă, de la ora 19:45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Meciul va conta pentru etapa a XXXI-a a Ligii 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter