Sport

Echipa de rugby a Universității Cluj, plus alte cinci echipe, vor participa la Cupa Regelui

Cele șase echipe care activează în SuperLiga CEC Bank - primul eșalon rugbystic intern - se vor confrunta într-o nouă competiție care va debuta la jumătatea lunii iunie, Cupa Regelui.

Astfel, CS Universitatea Cluj, CSM Știința Baia Mare, Saracens Timișoara RCM UVT, Steaua, Dinamo și CSM Olimpia București vor fi împărțite în două grupe a câte trei echipe, iar meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, potrivit unei decizii a Biroului Federal al Federației Române de Rugby.

Confruntările primei părți a competiției sunt programate pentru datele de 13, 20 și 27 iunie, urmând ca returul să se joace pe 1, 8 respectiv 15 august. La finalul celor șase etape se va întocmi clasamentul urmând ca la finalul lunii august, pe data de 29, să se dispute pe terenuri neutre semifinalele, după sistemul 1A cu 2B și 1B cu 2A.


O săptămână mai târziu, pe data de 5 septembrie, Stadionul Național ”Arcul de Triumf” din București va găzdui finala, trofeele urmând să fie oferite de către Casa Regală a României.

Pe 24 martie, Principele Radu a înmânat distincția Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I președinților Federațiilor Române de Rugby și Oină, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la Castelul Peleș din Sinaia și la care au participat ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, și președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR), Alin Petrache.


Timișoara Saracens RCM UVT se află pe primul loc în clasamentul SuperLigii, la finalul turului, fiind urmată de Steaua, CSM Olimpia București, Dinamo, U Cluj și CSM Știința Baia Mare.

Returul va începe pe 2 mai, ultima etapă din sezonul regulat fiind programată pe data de 30 mai. Vor urma apoi meciurile din play-off și play-out, finala fiind programată să se desfășoare la Baia Mare. Campioana en titre este CSM Știința Baia Mare, iar deținătoarea Cupei României este Saracens Timișoara RCM UVT.

Ultimele Stiri
abonare newsletter