Sport

U Cluj primește vizita liderilor din Superligă

Echipa de rugby masculin a clubului Universitatea Cluj primește, în acest week-end, vizita liderilor din clasament Timișoara Saracens care încă nu au cunoscut înfrângerea în acest sezon.

Sâmbătă stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu va găzdui partida dintre Universitatea Prodvinalco Cluj și Timișoara Saracens contând pentru etapa a cincea din Superliga CEC Bank.

Chiar dacă au înregistrat un singur succes și acela în deplasare pe terenul lui CSM Olimpia, studenții clujeni au luat bonusul defensiv în ambele partide pierdute, grație diferenței de scor la care au cedat, ceea ce spune multe despre forța clujenilor.


„Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu una dintre cele mai bune echipe din campionat. Sperăm să facem un joc bun în faţa Timişoarei şi, totodată, să pregătim meciul cu Dinamo, din etapa viitoare”, a declarat antrenorul clujenilor Ioan Teodorescu.

Înaintea partidei cu Timişoara Saracens, Universitatea Prodvinalco Cluj ocupă locul 4 în clasamentul SuperLigii, cu un total de 6 puncte.


După acel loc cinci ocupat sezonul trecut se pare ca alb-negri au început o nouă ediție în care pot produce surprize, cu o înaintare întărită prin venirile lui Genebashvili și Van Neel prin aportul experienței incontestabile a lui Gal sau precizia din fața butului tot mai finisată pentru Ignea.

Va fi însă foarte greu pentru clujenii care în istoria Superligii CEC Bank nu au învins niciodată Timișoara Saracens, echipa cu cel mai mare apetit ofensiv, 15 eseuri în patru partide și o defensiva care a fost bătută doar de șase ori până înaintea rudei a cincea.


Un alt atu al bănățenilor este valoarea liniilor dinapoi, de unde au venit zece finalizări în terenul de țintă advers precum și jocul foarte bun a lui Gabriel Conache, de două ori desemnat omul meciului care a adunat deja 24 de puncte.

Anul trecut în partida disputată la Cluj, Universitatea a reușit să marcheze cele mai multe puncte timișorenilor de când cele două grupări se întâlnesc în Superliga CEC Bank. Atunci alb-negrii au cedat cu 46-26 dar au contabilizat patru eseuri semnate de Murgoci dubla, McGrath și Roșu.


Partida Universitatea Cluj - Timișoara Saracens va avea loc sâmbătă, 25 aprilie, cu începere de la ora 13:00 pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu putând fi urmărita în direct pe Rugby TV.

Statistica în ediția 2015 a Superligii CEC Bank:


Universitatea Prodvinalco Cluj
Loc 4-3-1-0-2-50:55-6p (2pb)
Eseuri marcate: 4 (3 cu aportul înaintării, 1 eseu de penalizare)
Eseuri primite: 7
Cei mai eficienți marcatori de eseuri: trei jucători au marcat cate un eseu
Cel mai eficient marcator de puncte: Nicu Ignea - 21p (3tr,5lp)
Jucătorul meciului: Van Neel Renaud și Csaba Gal - câte o dată
Cartonase galbene: 3

Timișoara Saracens
Loc 1-4-3-1-0-105:74 - 15p (1pb)
Eseuri marcate: 15 (4 cu aportul înaintării, 10 cu cel al liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare)
Eseuri primite: 6
Cel mai eficienți marcator de eseuri: Fonovai Tangimana - 3 reușite
Cel mai eficient marcator de puncte: Gabriel Conache - 24p (2e,4tr,2lp)
Jucătorul meciului: Gabriel Conache - de două ori, Stelian Burcea și Stephen Shennan - câte o dată
Cartonașe galbene: 7 (cele mai multe Fonovai Tangimana - 3)

abonare newsletter