Sport

Sportivii CS „U” au predat copiilor lecții de experiență și performanță sportivă

În cursul săptămânii „Școala Altfel”, sportivii de la secțiile Clubului Sportiv Universitatea Cluj au participat la programul Programului NeuronKid - Educaţie prin mişcare - Jocurile Copilăriei, încercând să le insufle copiilor dorința de a face sport.

Printre sportivii care au participat la activității din cadrul săptămânii „Școala Altfel” se numără: Florina Chintoan, Magdalena Paraschiv, Csaba Gal, Raluca Bucur, Bianca Crișan, Roxana Ilieș, Irina Hîrjete, Sebastian Văsuț. Acestora li s-au alăturat și alți sportivi de la secțiile de baschet feminin, handbal feminin și masculin, rugby feminin și masculin, volei feminin și culturism & fitness.

„Mă bucur că am participat la o asemenea activitate, chiar îmi doresc să mai particip la activități de acest gen unde să am ocazia să îi îndrum pe copii spre a face mișcare și chiar spre sportul de performanță. Să practici un sport de performanță este foarte frumos”, a declarat handbalista echipei „U” Alexandrion, Magdalena Paraschiv.


Și căpitanul echipei de volei feminin, Raluca Bucur, a fost încântată de expreiența trăită: „A fost o experiență interesantă și frumoasă alături de niște copii plini de imaginație și energie. A fost surprinzător că acești copii au avut cunoștințele de bază despre acest sport, deși nu l-au practicat niciodată. Sper ca cei care au participat să fie interesați să urmărească acest sport și să ajungă, în timp, să practice acest sport la nivel de performanță”.

„Copiii au fost foarte receptivi la activitățile desfășurate și în special la jocurile de echipă. Suntem convinși că cei care au participat această săptămână vor rămâne în continuare apropiați sportului”, a declarat managerul Proiectului NeuronKid, Adrian Cosma.


Acest program face parte din Strategia de Dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, din Programul European al Uniunii Europene We-Love-Eating.eu și a fost înregistrat în calendarul activităților Cluj-Napoca Capitală a Tineretului 2015.

Ultimele Stiri
abonare newsletter