Sport

Victorie de palmares pentru Universitatea la Târgu Mureș

Echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj a reușit o victorie frumoasă, în deplasare, în a doua parte a Play-Out-ului LNBF.

Deși au pornit cu emoții în confruntarea pentru locurile 9-10, fetele antrenate de Florin Covaciu și Mihai Coldea au reușit, ca în ultimul meci cu CSM Oradea, să se impună pe teren în fața rivalelor de la CS Nova Vita Târgu Mureș.

În primul sfert al meciului clujencele au reușit să marcheze 23 de puncte, distanțându-se chiar din primele minute la 9 puncte de rivalele mai bine cotate. Al doilea sfert a fost unul câștigat categoric de clujence, ele dominând în mare parte terenul. Pauza mare le-a prins cu un avantaj de 22 de puncte.


Venite cu avantaj de la pauză, clujencele s-au lăsat prutate de val și acest lucru s-a văzut pe tabela de marchaj, sfertul trei pierzându-l la scorul de 8-23. Ultimul sfert a fost o revenire pentru elevele lui Florin Covaciu și Mihai Coldea, ele terminând cu scorul de 25-14, scor final 76-58 (23-14, 20-7, 8-23, 25-14).

Cele mai multe puncte marcate de jucătoarele de la echipa CS Universitatea Cluj au fost înscrise de Irina Gavrilă - 21 puncte, Breezy Williams - 17 puncte și Stephanie Gardner - 11 puncte.


Următorul meci pentru echipa clujeană va alea loc pe data de data de 30 martie, de la ora 14:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, când va avea loc returul dintre cele două echipe.

abonare newsletter