Sport

Un ONG se plânge că responsabilii din CJ Cluj și Primăria Cluj-Napoca nu citesc proiectele depuse spre finanțare

După un eveniment la care au participat peste 2.500 de oameni în sală, Asociația Tineri pentru Transilvania a rămas fără finanțare după ce s-au trezit că proiectul depus la începutul anului nu a fost citit de către responsabilii instituțiilor din administrațiile locale și județene.

Asociația Tineri pentru Transilvania împreună cu CS MMA Transilvania Cluj-Napoca au depus la începutul acestui an proiectul „Clujul Artelor Marțiale” către finanțare la CJ Cluj. Proiectul conține mai multe direcții: workshopuri, demonstrații de arte marțiale, competiții sportive, conferințe cu speakeri din domeniul sportiv deschise publicului larg prin care se urmărește implicarea și integrarea clujenilor în domeniul sportiv, promovarea personalitaților sportive în rândul tuturor tinerilor din Cluj-Napoca, precum și oferirea de informații utile referitoare la educație, disciplină, importanța sportului în viața oamenilor, consumul de droguri și alcool, promovarea sportului prin activități specifice în rândul tinerilor clujeni, etc.

„Ieri, 26 martie 2015 Asociatia Tineri pentru Transilvania a avut supriza neplăcută să afle că proiectul nu a fost nici măcar nominalizat spre finanțare. Am cerut câteva explicații celor de la Consiliul Județean, prin care să primim un răspuns dacă proiectul a fost eligibil, dacă a fost citit, care sunt criteriile pentru care a fost respins de la finanțare și cine face parte din comisia care aprobă proiectele. Din nefericire am constatat că nu putem să discutăm cu nimeni din comisia care stabilește eligibilitatea proiectelor și ne-am dat seama că proiectul nostru nici măcar nu a fost citit”, au transmis, printr-un comunicat, responsabilii asociației.


Ei menționează că asociația împreună cu CS MMA Transilvania au organizat în data de 21.03.2015 evenimentul sportiv Gala UFT - Gala de MMA și Kickbox, eveniment la care au fost prezenți peste 2.500 de persoane. Evenimentul a fost în aceeași data și ora în care la Sala Polivalentă erau prezenți peste 7.000 de persoane la evenimentul de handbal – Trofeul Carpați. Pentru Gala UFT Asociația și Clubul Sportiv nu au beneficiat de nici un sprijin material din partea Primăriei, Consiliului Județean, Federației Share sau vreunei alte entități de gen.

În acest sens Asociația Tineri pentru Transilvania și CS MMA Transilvania cere public să se facă public persoanele care fac parte din Comisia care a citit și evaluat proiectele depuse și să se specifice care sunt criteriile de evaluare. Responsabilii asociației menționează că sunt ONG-uri care au primit dublă sau triplă finanțare pentru proiecte care se referă la adunări religioase, festivaluri de mici și bere, întâlniri anuale între persoane de un anumit statut, concerte și tot felul de concerte, etc., și multe acțiuni care nu au nimic în comun cu valorile și spiritual european al tinerilor.


Asociația Tineri pentru Transilvania dorește să afle de la Consiliul Județean Cluj și de la Primăria Cluj-Napoca modalitatea de selectare a proiectelor finanțate și dacă a existat vreun eveniment cu peste 2.500 de persoane organizat de vreun ONG finanțat de către Primărie, Consiliul Județean sau Federația Share.

Ultimele Stiri
abonare newsletter