Sport

România a terminat pe poziția secundă în Rugby Europe Championship

Prima ediție sub denumirea Rugby Europe Championship a competiției care adună la start echipele din al doilea eșalon valoric al Europei s-a încheiat cu victoria Georgiei, urmată în clasament de România, situație asemănătoare cu cea din sezoanele precedente.

Lupta pentru supremație s-a dat până în ultima etapă când Georgia și România au disputat partida cu trofeul pe masă într-o partidă caracterizată de echilibru și pragmatism așa cum de fapt au fost, cu mici excepții, toate întâlnirile acestei ediții, în care o supriză placută a fost Spania.

Înaintea Cupei Mondiale, antrenorul „stejarilor”, Lynn Howells a avut posibilitatea de a vedea la lucru 33 de jucători, din păcate nume importante precum, Florin Vlaicu, Cătălin Fercu, Paulica Ion sau Ionuț Dumitru nu au putut evolua decât într-o singură partidă din cauza accidentărilor.


De asemenea, chiar dacă nu s-a putut conta pe aportul lor, în continuare reprezintă soluții viabile pentru acoperirea posturilor deficitare Mădălin Lemnaru sau Ovidiu Tonița, accidentat în partidele test ale toamnei de anul trecut și se așteaptă revenirea la forma de alta dată a lui Florin Surugiu după ce și mijlocașul la gramada s-a confruntat cu probleme medicale.

Ediția 2015 a Rugby Europe Championship a fost ocazia pentru ca Sabin Strătilă și Mihai Dico să debuteze pentru „stejari”, primul chiar titular în partida din Germania, în alte două rânduri fiind inclus între cei 23 de jucători trecuți pe foaia de joc.


Din cei 33 de jucători utilizați de-a lungul celor cinci partide 20 au provenit din competiția internă, 12 de la echipe din Franta și unul din Anglia, cel mai eficient marcator de eseuri dovedindu-se Adrian Apostol cu trei încercări, la capitoulul puncte marcate Valentin Calafeteanu realizând un total de 40 cu care a ocupat poziția secundă după georgianul Merab Kvirikashvili.

Ca o imagine de ansamblu în continuare înaintarea a fost punctul forte al „stejarilor” așa cum și apărarea și-a făcut datoria, echipa noastră primind doar trei eseuri, un alt aspect îmbucurător a fost și capitolul disciplină fiind sancționati doar de două ori cu cartonașe galbene.


Rugby Europe Championship 2015 a fost o ediție în care fără a juca în mod constant cu un XV de baza au existat sincope inevitabile, ratarea primei poziții în clasament venind totuși după un joc în care „stejarii” au luptat de la egal cu Georgia, cele trei lovituri de pedeapsă rămase fără concretizare înclinând balanța din nou de partea adversarilor noștri tradiționali în lupta pentru supremație.

Clasamentul Rugby Europe Championship:
1. Georgia 21 puncte
2. România 15 p.
3. Spania 14 p.
4. Rusia 13 p.
5. Portugalia 5 p.
6. Germania 1 p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter