Sport

Dedu: „Trofeul Carpați a fost un turneu util înaintea barajului cu Serbia”

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, consideră că Trofeul Carpați a reprezentat un turneu util pentru selecționata României, în perspectiva barajului cu Serbia pentru calificarea la Campionatul Mondial.

Alexandru Dedu spune că în ciuda eșecului categoric suferit de tricolore în finala cu Suedia, este fericit că au venit atât de mulți români și le-au încurajat pe tricolore.

„Mă bucur mult că suporterii le-au încurajat pe fete, chiar dacă au prins o zi foarte slabă în finală. Aceasta trebuie să fie atmosfera în jurul unei echipe naționale. A fost un turneu util în perspectiva barajului cu Serbia pentru Mondiale”, a declarat conducătorul FRH.


Reprezentativa Suediei a câștigat a 47-a ediție a Trofeului Carpați la handbal feminin după ce a învins Romania în ultimul act al competiției, cu 26-17 (14-6), sâmbătă seara la Cluj-Napoca, în fața a 7000 fani.

Selecționerul României, suedezul Tomas Ryde, a recunoscut după joc superioritatea scandinavelor, însă consideră că acest eșec nu reprezintă o „dramă” pentru tricolore.


„Am intrat foarte greu în meci și nu am mai putut reveni în fața unei echipe omogene, cu un joc defensiv excelent în finală. Nu este însă o dramă, avem timp să tragem la rece concluziile după acest joc. Pentru mine este mai important că fetele au luptat cu inima până la final. Pe viitor, cu o astfel de mentalitate și cu multă muncă putem avea rezultate”, consideră Ryde.

„Ne pare rău că nu am făcut acest public minunat să plece fericit de la sală. Este însă doar un început de drum pentru noi, punctul final fiind calificarea la Campionatul Mondial. Sperăm ca în iunie să fim cu toții fericiți”, a declarat Eliza Buceschi, una dintre componentele de bază ale naționalei României.


În finala mică, Germania a învins campioana mondiala Brazilia, scor 25-20. Marele trofeu a fost înmânat căpitanului Suediei de Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Cu ocazia evenimentului de la Cluj-Napoca, Paula Ungureanu a primit trofeul pentru cea mai buna jucătoare din Romania în 2014.


În luna iunie, Romania și Suedia vor participa la meciurile de baraj pentru Campionatul Mondial din Danemarca (5-20 decembrie). În timp ce nordicele vor juca contra Croației, tricolorele vor întâlni într-o dubla manșă Serbia (6 iunie în deplasare și 13 iunie la Cluj-Napoca).

Ultimele Stiri
abonare newsletter