Sport

O clujeancă a obținut titlul de cel mai bun golgheter la Turneul Kuban Spring din Rusia

Reprezentativa feminină Under 19 a României a pierdut, astăzi, ultimul meci din cadrul turneului Kuban Spring, meci disputat contra reprezentativei Israelului, scor 0-2, în finala mică a turneului internațional de la Soci.

Pentru acest turneu, antrenorul Florin Bugar a folosit 18 jucătoare printre care, de la echipa Olimpia UT Cluj-Napoca, au participat Andreea Voicu și Laura Desmerean.

Andreea Voicu, alias „Pitic”, atacantul stânga a echipei clujene și coordonator de joc al echipei naționale, a făcut o impresie bună la Turneul Internațional Kuban Spring, din Rusia, unde alături de coechipierele selecționatei U19 feminine a Românieia reușit să marcheze șapte goluri, fiind desemnată, la finalul turneul, golghetereul competiției.


Tânăra jucătoare din Cluj a declarat, la finalul turenului, că primirea acestui titlu o face fericită mai ales pentru că este obținut în culorile naționalei. „În primul rând îmi pare rău că am ratat finala acestui turneu. Primirea trofeului de golgeter m-a făcut să mă simt mândră că l-am obținut în echipamentul naționalei și consider că este o mândrie să îmbraci acest echipament, indiferent de vârsta și sportul pe care îl practici. Vreau să dedic acest premiu familiei mele care m-a sprijinit mereu, în special Sandrei, sora mea geamănă, și colegelor și prietenelor mele care reprezintă selecționata U19 a României, alături de care m-am simțit minunat la acest turneu și fără de care nu aș fi putut câștiga acest trofeu”, a spus Andreea Voicu.

Reprezentativa României s-a clasat pe locul 4 la acest turneu, după ce în semifinală a pierdut la limită cu Slovacia, în urma loviturile de departajare din punctul de pedeapsă (5-4), iar în finala mică a pierdut meciul împotriva Israelului cu 2-0.


Turneul internațional Kuban Spring a fost câștigat de Rusia, care a învins în finală Slovacia cu scorul de 2-0.

Selecționata feminină Under 19 a României se pregătește pentru Turul de Elită, ultima rundă înaintea Turneului Final. Pe 4, 6 și 9 aprilie „tricolorele” vor întâlni Rusia, Franța, respectiv Islanda în calificările pentru EURO, la miniturneul ce va fi găzduit de Franța.

abonare newsletter