Sport

Interviu cu Mihai Coldea: „Vom lupta până la ultima resursă de energie”

În următoarea etapă, cea a Play-Out-ului, echipa clujeană urmează să se întâlnească cu rivala Universitatea CSM Oradea, o echipă pe care în acest sezon a învins-o o singură dată.

Competițiile din sezonul regulat a Ligii Naționale de Baschet Feminin (LNBF) s-au terminat, fetele de la Clubul Sportiv Universitatea Cluj, antrenate de Mihai Coldea, reușind doar o clasare pe locul 11, cu 31 de puncte la total.
Ca să facem o analiză mai corectă a acestui sezon competițional, l-am rugat pe antrenorul echipei să ne spună, într-un interviu acordat pentru Monitorul de Cluj, cum vede el echipa în acest moment și cum se pregătește pentru următoarele două meciuri cu CSM Oradea.

Reporter: Practic în acest moment meciurile din Liga Națională s-au terminat, urmând ca zilele acestea să se desfășoare doar meciurile din Play-Off și Play-Out. Cum considerați că au fost partidele din acest sezon competițional și cum au evoluat fetele de la Universitatea Cluj?
Mihai Coldea: Acest sezon a fost destul de dificil pentru noi, deoarece am întâlnit în mare parte echipe foarte bune cu jucătoare de valoare cu mare experiență și cu salarii mult mai mari decât fetele noastre. Pot să vă spun că la echipele de pe primele patru locuri activează jucătoare care individual au salariul lunar mai mare decât întreaga noastră echipă cu staff-ul tehnic cu tot, și nu e vorba de câte o jucătoare ci de majoritatea jucătoarelor din primii cinci al acestei echipe. La următoarele patru echipe care au acces în play-off oricare două jucătoare din primele cinci cu salariile cumulate, depășesc salariile lotului nostru la momentul de față. E greu să te poți lupta cu ele în aceste condiții...
Sezonul nostru se împarte practic în două și anume până în vacanța de iarnă când pe lângă jucătoarele tinere evoluau Jones, King și Kossongo, și partea a doua a sezonului când cele trei jucătoare au plecat, primele două prin voință unilaterală a agentului lor, și Kossongo care a plecat din cauza unor probleme personale, dar au venit cele două noi jucătoare americane Gardner și Williams. În prima parte am pornit greu motoarele și pe final de tur am reușit câteva meciuri foarte bune astfel reușind să câștigăm cu Oradea și pierzând la diferențe de sub 10 puncte la Alexandria, Brașov și Timișoara, dacă nu mă înșel. După ce fetele au plecat a fost din nou greu să punem la punct relațiile de joc în condițiile în care am avut în medie trei jocuri la șapte zile incluzând aici și meciurile din Liga I. Cred că în multe momente fetele s-au autodepășit reușind victorii mari cu Rapid sau Craiova, sau meciuri foarte bune cum a fost cel cu Brașov de pe teren propriu. Una peste alta, în condițiile în care în primele cinci jucătoare din lotul echipei noastre se regăsesc o jucătoare de 18 ani și două jucătoare de 19 ani iar cea mai experimentată jucătoare a noastra are 22 de ani, cred că am făcut un sezon consistent în care prea mult nu se putea obține.


R.: De la începutul acestui an ați câștigat două meciuri din cele 10 disputate, cu CS Rapid București și CSM CSS Craiova, față de anul trecut când ați învins de trei ori în 16 meciuri disputate, practic o victorie la cinci meciuri disputate. Considerați că echipa actuală este mai valoroasă și mai bine închegată decât cea de anul trecut?
M.C.: Din punct de vedere individual, în opinia mea, lotul de anul trecut era mult mai valoros. Să nu uităm că anul trecut au jucat la Universitatea Cluj Florina Pașcalău, Judith Kaidaczi, Flavia Ferenci sau Pop Andreea și Amber Jones care au plecat de echipa noastră. Și din punct de vedere al ocupării posturilor stăteam mult mai bine pentru că spre exemplu, în acest sezon nu am avut o jucătoare pe poziția de centru, improvizând cu jucătoare foarte tinere pe această poziție. Anul trecut am plătit tribut faptului că din lipsa pozițiilor ne antrenam doar o dată pe zi, acum reușind să facem în multe zile câte două antrenamente și acest lucru începe să se vadă în creșterea individuală a jucătoarelor precum și în coeziunea echipei la nivelul relațiilor de joc.

R.: În ceea ce privește rivala din Play-Out, Universitatea CSM Oradea, considerați a fi un rival dificil dat fiind faptul că în cele două meciuri disputate în acest sezon ați obținut o înfrângere și o victorie?
M.C.: CSM Oradea este un adversar dificil prin prisma jocului bun pe care l-au arătat în ultima vreme. Jocurile disputate împotriva lor s-au desfășurat sub alte auspicii noi beneficiind de serviciile celor trei jucătoare plecate în iarnă și au reușit acum să aduca o jucătoare nouă, un centru de valoare, exact ceea ce ne lipsește nouă. Noi am avut pentru prima dată în acest retur două săptămâni fără jocuri în care am putut să îmbunătățim anumite aspecte ale jocului și așteptăm meciurile cu Oradea cu reală încredere. Fetele au muncit foate mult în ultima perioadă și au crescut în valoare, atât individual cât și ca grup. Vom lupta în fiecare meci până la ultima resursă de energie și vom încerca să câștigăm pentru aceste fete minunate, pentru acest club de tradiție care merită rezultate bune și pentru publicul spectator care sper să vină în număr cât mai mare la meci și să susțină această echipă frumoasă a Universității. Fetele au nevoie de publicul spectator, au nevoie ca din piepturile lor să se audă acel „HAIDE U!” pe care îl iubim cu toții.


Primul meci din Play-Out-ul Ligii Naționale, în compania echipei Universitatea CSM Oradea, va avea loc joi, 19 martie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, de la ora 17:00, urmând ca returul să se desfășoare duminică, 22 martie, pe terenul echipei rivale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter