Sport

Cristina Neagu este sceptică înaintea primelor competiții alături de noul antrenor al naționalei

Echipa națională de handbal feminin a executat al doilea antrenament în Sala Polivalentă, cu noul antrenor, înaintea competiției de tradiție Trofeul Carpați.

Cea mai bună jucătoare din lotul național de handbal feminin, numărul doi mondial, Cristina Neagu a declarat după primul antrenament cu lotul complet înaintea întâlnirii cu reprezentativele Braziliei, Germaniei și a Suediei, că nu se așteaptă la meciuri foarte bune a echipei.

Handbalista acuză faptul că parchetul din Sala Polivalentă nu ar fi foarte comod dar și a lipsei de timp în care trebuie să se acomodeze cu noul antrenor. „Am mai jucat și la Campionatul European pe acest tip de parchet, nu e prea bun pentru noi dar ne conformăm, nu avem ce să facem. Vom avea două meciuri la sfârșitul săptămânii. Este destul de greu, avem un antrenor nou, avem trei zile de antrenament și nu este atât de simplu să punem niște lucruri la punct. Cred că ar trebui să nu ne așteptăm la mari lucruri la acest turneu, încercăm să jucăm cât putem de bine dar nu acest lucru este cel mai important pentru noi. Privim cu toții pentru dubla cu Serbia și vrem să fim pregătiți 100% pentru acele două meciuri. După părerea mea, Trofeul Carpați nu sunt cele mai importante meciuri pentru noi în momentul acesta”, a declarat jucătoarea numărul doi mondial.


Cristina Neagu consideră că cele mai importante meciuri din acest an sunt cele cu Serbia din barajul pentru Campionatele Mondiale, din luna iunie, și spune că venirea lui Thomas Ryde la naționala României este un lucru benefit pentru handbalul național. „Noi trebuie să ne pregătim și avem două luni la dispoziție pentru a pregăti dubla cu Serbia. Sigur că și noi ne dorim la fel ca domnul Ryde să câștigăm Trofeul Carpați, dar primordial este altceva. Trebuie să ne pregătim cât mai bine, să asimilăm noul stil impus de dânsul pentru a putea fi într-o formă cât mai bună la meciurile de calificare cu Serbia. Pentru mine, acele partide sunt cele mai importante. Deocamdată, abia astăzi am făcut primul antrenament cu Tomas Ryde. Avem puține zile la dispoziție să ne cunoaștem și sper s-o facem cât mai bine în perspectiva acelor meciuri. Eu am mai spus-o că sunt bucuroasă că la echipa națională a venit un antrenor străin. Altfel lucrezi cu aceștia, decât cu cei români. Să nu fiu înțeleasă greșit. Îi respect pe tehnicienii de la noi din țară, cu unii chiar am avut rezultate foarte bune, dar cu un antrenor străin e altceva”, a declarat Cristina Neagu.

Jucătoarea lui Buducnost face apel la suporterii handbalistelor să vină la sală pentru a le susține și pentru a vedea cu adevărat un handbal de calitate superioară. „Vreau să rog suporterii să vină în număr cât mai mare la sală să ne susțină, avem nevoie de susținerea lor și avem nevoie să ne arate că putem juca la Cluj dubla împotriva Serbiei”, a spus Cristina Neagu.


La ediția de anul acesta a Trofeului Carpați participă au fost convocate în lotul național și două jucătoare de la U Alexandrion, Florina Chintoan și Laura Popa.

Trofeul Carpați începe vineri, 20 martie, de la ora 18.00, cu partida Suedia-Germania. La ora 20.00, naționala României va întâlni Brazilia, campioana mondială en-titre. Sâmbătă au loc finalele turneului.

abonare newsletter