Sport

VIDEO - Adrian Falub a fost primit ca un rege la „U” Cluj. „Jucătorii vor trebui să arate mai multă dăruire pe teren”

Adrian Falub, noul antrenor al echipei Universitatea Cluj a fost prezentat oficial. El a fost primit, în sala de conferinţe de la Cluj Arena, pe muzica imnului oficial al Universităţii Cluj, din anul 1943, în semn de onoare.

Noul antrenor al Universităţii Cluj, venit după debarcarea lui George Ogăraru, a declarat că ar fi util ca toată lumea şi mai ales jucătorii să treacă cât mai uşor peste momentul înlocuirii lui George Ogăraru pentru a se concentra la meciul de miercuri cu CFR, care este unul foarte important. El a mai spus, în prima sa conferinţă de presă de când a ocupat postul de antrenor al „U” Cluj, că se bucură foarte mult pentru că a avut această ocazie.

„Mă bucur că am posibilitatea de a antrena această echipă. Am mai avut o dată posibilitatea să vin aici şi nu am venit, dar acum am considerat că este un climat bun, în care pot să mă desfăşor. Sper să nu fi făcut o alegerea rea. Am avut multe alte tatonari, dar eram la altă echipă şi mi-era greu să las ce am făcut acolo ca să continui aici”, a spus Adrian Falub.


În ceea ce privește meciul de mâine, din Cupa României, împotriva echipei CFR Cluj, acesta a declarat că nu va schimba tactica dar că jucătorii vor trebui să arate mai multă dăruire pe teren. „Cred că a trecut timpul vorbelor, avem nevoie de fapte, suntem într-o situaţie grea. Ne aşteaptă un meci greu mâine. Ar trebui să trecem un pic mai repede astăzi peste ceea ce înseamnă `Falub, antrenorul Falub` şi să ne gândim mai mult la ce înseamnă Universitatea şi la situaţia din clasament, la situaţia din Cupa României, este o şansă foarte mare pentru acest club. Ne gândim să ieşim din zona aceasta pentru „U” Cluj este un club care trebuie să rămână în Liga I cu orice preţ”, a spus Falub.

Acesta a precizat, ca răspuns la întrebările jurnaliştilor, că nu se grăbeşte să schimbe stilul de joc al fotbaliştilor săi până nu va reuşi să îi cunoască pe fiecare în parte. De asemenea, el a mai spus că nu contează că unii jucători au fost aduşi la echipă de foşti antrenori, deoarece ei sunt acum jucători ai U Cluj şi trebuie folosiţi.


Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a mai antrenat „U” Cluj în perioada 2006-2007, când echipa a promovat în Liga I. El a spus că atunci erau alte vremuri, el aflându-se în primul său an ca antrenor şi că de atunci a făcut multe greşeli pe care între timp şi le-a corectat. „Cu siguranţă am mai multă experienţă ca şi atunci. Era primul meu an de antrenorat, veneam într-o situaţia la U care după zece ani în divizia B şi C nu era aşa de uşor, ca organizare, ca stare de spirit. E o mare diferenţă între ce era „U” atunci şi ce este astăzi. Am făcut şi greşeli atunci, pe parcurs mi-am dat seama de ele”, spus Falub. Alături de el vor mai fi în staff „U” cluj şi Cristi Pojar și Marius Popescu.

Administratorul clubului, Vlad Munteanu, a declarat că are foarte mare încredere în noul antrenor și în staff-ul lui. „Am încredere că prin schimbarea taff-ului tehnic o să arătăm, chiar de la primul meci, cel contra CFR, mult mai bine decât am arătat până acum. Ceea ce ne dorim toţi este să avem rezultate. Cred că Adi, împreună cu Cristi Pojar, Marius Popescu şi Marius Suller au toate atuurie necesar pentru a face acest lucru”, a spus Munteanu.


Partida tur dintre „U” Cluj - CFR Cluj va avea loc mâine, de la 21:30, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter