Sport

Olimpia a transferat o jucătoare din capitala Moldovei

Echipa de fotbal feminin din Cluj a reușit să se întărească cu o jucătoare de mijloc adusă de la echipa din Navobi Iași.

După ce în perioada 18-22 februarie 2015 a participat împreună cu Olimpia la meciurile amicale disputate împotriva Reprezentativei Moldovei de Fotbal Feminin, Rahela Gangal de la echipa Navobi Iași, a confirmat în cele două partide că este o jucătoare talentată și de perspectivă, atrăgându-i atenția antrenorului Mirel Albon.

Conducerea clubului clujean a ajuns la un consens cu jucătoarea și clubul Navobi, urmând ca jucătoarea din Iași să evolueze pentru Olimpia Cluj începând din acest retur.


Întrebat de ultima achiziție a clubului, președintele clubului Olimpia UT Cluj-Napoca, Alin Cioban, a declarat decizia de a aduce jucătoarea la Cluj a fost luată în urma meciurilor amicale de la Iași și Vadul lui Vodă. „Prestația jucătoarei Rahela Gangal la Echipa Națională de senioare, precum și evoluția în partidele de verificare realizate de Olimpia în Republica Moldova, m-au determinat să finalizez negocierile avute încă din vara anului 2014 cu domnul Ambrosie, președintele echipei Navobi Iași. Rahela, datorită caracterului pe care-l știm deja, este o jucătoare care cu siguranță își va croi un drum frumos în fotbalulul feminin, iar acest moment sper să fie de bun augur pentru ambele părți. Doresc să mulțumesc clubului Navobi pentru colaborare și pentru deschiderea avută în relațiile cu Olimpia Cluj”, a declarat Alin Cioban.

În vârstă de 19 de ani, născută în județul Iași, Rahela joacă fotbal de mică, însă în cadru organizat doar din 2011 la echipa de pe primul loc din Liga I Feminin, Seria 2, Navobi Iași. Talentul ei a fost remarcat și de selecționerii Echipelor Naționale de Fotbal Feminin, fiind astfel convocată la U19 în repetate rânduri pentru partide amicale și oficiale și la Echipa Națională de Senioare (două selecții).


Primul meci în care va evolua tânara jucătoare va fi cel de sâmbătă, 28 februarie, împotriva formației AFC FAIR PLAY București. Meci va avea loc pe terenul de la Baza Sportivă „Unirea”, din Mănăștur.

abonare newsletter