Sport

Campionii au făcut baie în Someş

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/02_ziua/09-2 declaratii mobi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT a câştigat marţi seara cel de-al patrulea titlu de campioană a României din istorie.

Baschetbaliştii au fost premiaţi azi de Sorin Apostu, primarul oraşului Cluj-Napoca.

Baschetbaliştii clujeni au sărbătorit cucerirea titlului printr-o baie în Someş.


 

După ce Tyler Morris a înscris coşul decisiv, în ultima secundă a meciului 6 al finalei cu CSU Asesoft Ploieşti, clujenii au primit trofeul de campioni de la Carmen Tocală, preşedintele Federaţia Române de Baschet. Cu trofeul în braţe şi cu medaliile la gât, noii campioni ai României au plecat spre malul Someşului, însosiţi de suporteri, au făcut baie şi au băut din cupă.


Preşedintele Mircea Cristescu a declarat că şi în 1996, când „U“ Mobitelco a câştigat campionatul, baschetbaliştii au sărbătorit victoria printr-o baie în Someş. „Simt că întineresc, mă simt ca în 1996, la ultimul titlu, când eram pe teren şi apoi, ca şi acum, am sărit în acelaşi loc în râul Someş. Vreau să mulţumesc şi celor care au crezut în noi, dar şi celor care nu au crezut, pentru că ne-au ambiţionat. Dedic titlul şi fostului manager, Nicolae Ienac, care de acolo de sus, de unde este, sigur ne-a ajutat să câştigăm“, a spus Mircea Cristescu.

Baschetbaliştii „alb-negrii“ au fost felicitaţi şi de Carmen Tocală, preşedintele FRB, care a ţinut să felicite şi publicul clujean pentru atmosfera de sărbătoare creată la Sala Sporturilor „Horia Demian“. „Atmosfera a fost senzaţională, nu am mai văzut aşa ceva dinainte de Revoluţie, când fetele de la Universitatea Cluj au învins campioana Europei, Primigi Vicenza. Meciul a fost cu mare încărcătura pentru ambele echipe, a fost un meci al nervilor, dar şi al dăruirii complete. Spectacolul sportiv a fost extraordinar, o mare bucurie pentru lumea sportului“, a declarat Carmen Tocală.


 

Felicitaţi de Apostu


 

Noii campioni ai României au sărbători şi  azi cucerirea celui de al patrulea titlu din istorie. Baschetbaliştii au fost premiaţi şi felicitaţi aseară de Sorin Apostu, în uralele suporterilor veniţi în număr mare în Piaţa Unirii.


„Este un vis împlinit, o satisfacţie deosebită, le mulţumesc clujenilor şi echipei care a dat o lecţie de baschet, dar şi de viaţă. Vreau să mulţumesc familiei mele, care mă suportă de ani de zile cu această pasiune. Această reuşită o dedicăm fostului manager Nicolae Ienac, care nu mai este printre noi“, a declarat şi Valentin Nica, finanţatorul clubului „U“ Mobitelco BT.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter