Sport

FOTO-Victorie cu repetiție pentru „stejari”. România - Spania 29-8, în Rugby Europe Championship

După o partidă mult mai dificilă decât o arată rezultatul final, 29-8, România a obținut pe Cluj Arena cea de-a doua victorie în cadrul Rugby Europe Championship, în fața Spaniei, grație celor cinci eseuri marcate, „stejarii” acumulând și punctul bonus ofensiv.

O victorie asemănătoare a avut loc anul trecut, pe 22 februarie, tot pe Cluj Arena, când naționala României s-a impus în fața naționalei Spaniei cu scorul de 32-6, într-un meci amical.

Debutul partidei i-a surprins pe români, ibericii dovedindu-se foarte bine organizați pe grămada care a dominat și a obținut prima lovitură de pedeapsă, pe care mijlocașul la deschidere, Snee, a transformat-o în puncte, astfel că în minutul doi Spania conducea cu 3-0.


Acest aspect al jocului s-a menținut în primul sfert de oră, în care tabla de marcaj nu a suferit modificări, chiar dacă Calafeteanu și Snee au avut câte o tentativă de țintă, ambii însă ratând de la aceeași distanță, 45 de metri central față de but.

În minutul 15, după o acțiune cu mai multe momente de fixare, pătrunderea lui Fercu a destabilizat defensiva oaspeților, acesta l-a găsit în suport pe Apostol, aripa „stejarilor” marcând primul eseu al partidei la colț, din poziție dificilă însă Calafeteanu nu a reușit și transformarea.


În continuare, românii au pus presiune asupra defensivei ibericilor, fără ca rezultatul să fie modificat, acțiunea lui Fercu și Apostol, intrarea în forță a lui Ursache sau deschiderea lui Lucaci pentru Botezatu fiind oprite la câțiva metri de terenul de țintă advers.

Cu cinci minute înainte de pauză, după un mol de margine Lucaci a finalizat pentru cel de-al doilea eseu al „stejarilor”, transformarea a fost reușită de această dată de Calafeteanu, astfel că, după primele 40 de minute, România conducea cu rezultatul de 12-3.


Începutul părții secunde a aparținut din nou Spaniei, care i-a suprins pe români cu un mol de margine, mijlocașul la gramadă Rouet fiind autorul eseului, a cărui transformare Snee a trimis-o în bara laterelă, scorul devenind unul strâns, 12-8.

Jocul s-a schimbat la mijlocul reprizei a doua, când un cartonaș galben primit de Nava a dus la două eseuri marcate de România, ambele reușite venind după clasicul mol de margine, cu Andrei Ursache și Macovei ca autori. Din păcate Calafeteanu nu a fost în zi de șut și a ratat ambele transformări.


Cu punctul bonus ofensiv asigurat, „stejarii” au continuat să joace dezinvolt și cu trei minute înainte de ultimul fluier al arbitrului, Sirbe a marcat cel de-al cincelea eseu, tot în urma unui mol de margine. Dumbravă a reușit transformarea de această dată și România s-a impus cu rezultatul de 29-8.

Pentru România următoarea partidă din cadrul Rugby Europe Championship va avea loc pe 28 februarie, la Krasnodar, acolo unde va întâlni Rusia.


Marcatori:
România: 1. Mihaiță Lazăr, 2. Otar Turashvili, 3. Andrei Ursache, 4. Valentin Popârlan, 5. Marius Antonescu, 6. Viorel Lucaci, 7. Valentin Ursache, 8. Mihai Macovei (C), 9. Valentin Calafeteanu, 10. Danuț Dumbravă, 11. Ionuț Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Robert Dascălu, 14. Adrian Apostol, 15. Cătălin Fercu.
Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Constantin Pristaviță 18. Horațiu Pungea, 19. Marius Sirbe, 20. Stelian Burcea, 21. Grigoraș Diaconescu, 22.Florin Ioniță, 23. Dorin Manole.

Spania: 1. Fernando Martin Lopez Perez, 2. Marco Pinto Ferrer, 3. Jesus Moreno Rodriguez, 4. Ignacio Villanueva Martín, 5. Jesus Recuerda Núñez (C), 6. David Barrera Howarth, 7. Gautier Gibouin Fontana, 8. Jaime Maria Nava de Olano, 9. Guillaume Guy Rouet, 10. Daniel Ross Snee, 11. Sebastien Ascarat, 12. Martin Heredia, 13. Marcos Gustavo Poggi Ranwez, 14. Julen Goia Iriberri, 15. Angel López Vázquez
Rezerve: 16. Lorenzo Gabriel Agustín Ortiz Crivelli, 17. Juan Anaya Lázaro, 18. Francisco Javier Sanz Benlloch, 19. David Gonzales, 20. Javier De Juan Roldán, 21. Gregory Maiquez, 22. Pablo Fontes de Castro, 23. Pablo Feijoo Ugalde.

Ultimele Stiri
abonare newsletter