Sport

Trofeul Carpați, „o ediție de lux, cu echipe pe măsură”

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, afirmă că Trofeul Carpați, care se va desfășura la Cluj, va fi prima competiție la care va antrena noul antrenor al naționalei.

Alexandru Dedu a declarat, în cadrul unei conferințe la care au participat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, directorul Sălii Polivalente, Constantin Răduţă și directorul de marketing al FRH, Lorand Balint, că este în negocieri avansate cu mai mulți antrenori și că o variantă ca cea propusă de antrenoare echipei de handbal din Cluj poate fi valabilă. „În acest moment suntem în discuţii nu cu unul, ci cu mai mulţi antrenori, să vedem până la urmă care va fi varianta cea mai potrivită. Pot să confirm că noul selecţioner va fi cunoscut înainte de primul meci de la „Trofeul Carpaţi”, practic la Cluj urmând să-i facem „botezul”. Pot iarăşi să adaug că ne dorim un antrenor străin, dar să fie un tehnician cu un CV demn de o echipă naţională. Nu exclud nici ideea instalării unui antrenor român. Avem antrenori valoroşi, dar e nevoie de mai mult de atât pentru a fi selecţioner. Practic, viitorul antrenor al echipei naţionale, dacă va fi un român, trebuie să fie un antrenor care să cunoască în detaliu realităţile din handbalul intern, să poată în orice moment să producă schimbările pozitive, atunci când anumite situaţii o cer. Am discutat cu liderii echipei feminine, părerea lor contează. E o posibilitate și varianta înaintată de Carmen Amariei, de a avea pe bancă un antrenor străin și unul român”, a declarat Dedu.

Așa cum Monitorul de Cluj scria în premieră, în luna decembrie, cea de-a 47 ediție a Trofeului Carpați va fi găzduită de Sala Polivalentă, pe 20 și 21 martie. Campioana mondială en-titre, Brazilia, medaliata cu bronz la Campionatul European, Suedia, și una dintre cele mai selecționatele care au fost prezente aproape de fiecare dată la acest trofeu, Germania, vor fi prezente la Cluj în anul în care municipiul este și Capiatală Europeană a Tineretului.


Președintele FRH a afirmat că își dorește foarte mult ca această ediție a Trofeului Carpați că fie una reușită. „Va fi o ediție de lux, cu echipe pe măsură. Ne dorim o sală plină, vrem să arătăm că handbalul românesc are o altă imagine. Când ajung în Sala Polivalentă din Cluj, am o senzație similară cu cea din tinerețe, când intram în marile săli europene. Handbalul românesc încă aduce medalii. Existăm, ne zbatem, avem viitor. E un aspect extrem de important. România are nevoie de încă două săli asemănătoare celei din Cluj”, a afirmat Dedu.

Întrebat de reporteri dacă naționala României mai poate spera la un titlu european sau mondial, Alexandru Dedu a replicat că „în acest moment handbalul este singurul sport care mai poate produce și dezamăgiri, celelalte sporturi nici atât nu mai pot face. „Handbalul este singurul sport de echipă care încă aduce medalii pentru România. A adus, aduce, și în condițiile în care se află sportul noi încă ne facem datoria. Exact cum am spus de curând la o televiziune, noi suntem încă sportul care putem să dezamăgim, alte sporturi nu mai fac nici măcar treaba asta”, a spus Dedu.


La finalul conferinței, atât Alexandru Dedu, cât și Emil Boc, au confirmat că meciul din cadrul barajului de calificare la Mondialele de handbal va avea loc tot la Cluj.


Puteți citi pe aceeași temă: „Trofeul Carpați” revine la Cluj
Puteți citi pe aceeași temă: Lorand Balint, FRH: „Dacă atmosfera de la Trofeul Carpaţi este foarte frumoasă sunt şanse ca România - Serbia să se joace în Cluj”

Ultimele Stiri
abonare newsletter