Sport

Un clujean vrea să stabilească un record mondial de “alergare pe verticală”, în Salina Turda

Sportivul de anduranţă Bogdan Chiorean, din Turda, va incerca luni, 16 februarie, stabilirea unui record mondial de “alergare pe verticala” pe scarile de lemn situate in mina Rudolf din Salina Turda.

"A fost aleasa aceasta inedita locatie,  deoarece nivelul de dificultate este extrem de ridicat - 500 scari, 13 etaje , 45 m diferenta pozitiva, inclinatie de 47% , plaja de sprijin a piciorului 5,5 cm, umiditate 90% , miscarea aerului 0,6%. Acest cumul de factori te impiedica sa faci un efort indelungat, iar sportivul roman va incerca sa stabileasca o performanta urcand , in timp record,  un numar cat mai mare de scari", afirmă Bogdan Chiorean.

Cine este Bogdan Chiorean?

Bogdan Horatiu Chiorean  este  nascut in Turda si este rezident in Firenze Italia,  ciclist la echipa PROBike ASD Firenze, fiind un sportiv de anduranta.


El  practica ciclismul, participa la marathoane, triatloane si competitii IronMan. Pe parcursul anului 2014 a inregistrat 2 recorduri, unul pe bicicleta si unul in alergare. In 21 Iunie s-a clasat pe locul 3 la cursa infernala de pe Monte Zoncolan "Fuji Monte Zoncolan " o cursa de 10,5 Km cu inclinatie medie de 15% si maxima de 24% pe o portiune de 3,5 Km. In luna septembrie a  traversat Italia in alergare de la Marea Mediterana la Marea Tirenica 257 km in 25 ore cu oprire de 10-15 minute, el lansand conceptul de  cursa „TransItalia” , o cursa  care va ajunge cu siguranta una din cele mai dificile UltraMaratoane omologate din lume, traversand  tot lantul muntos Apenin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter