Sport

Ogăraru și-a prezentat achizițiile de iarnă. FC „U” Cluj se transformă în „Portocala Mecanică” de Cluj

Antrenorul echipei de fotbal FC Universitatea Cluj, George Ogăraru, a prezentat doi dintre jucătorii aduși din Olanda, pe van den Broek și pe Zijler, purtătorii tricourilor cu numerele 8, și respectiv 14.

George Ogăraru l-a lăsat pe directorul tehnic, Alfons Groenendijk, să îi prezinte pe cei doi jucători din transferați de la cluburile Ajax și Den Bosch. Groenendijk a declarat că dat fiind faptul că cunoaște foarte bine școala olandeză și pe unii jucători, s-au orientat către jucători pe care clubul și-i poate permite. „Cunoaștem școala olandeză și ne orientăm spre fotbaliștii pe care ni-i permitem. Nu putem cheltui milioane, dată fiind situația clubului. Ne place școala olandeză, la fel și finanțatorului nostru. Îl cunosc pe Zijler, e rapid, avem concurență bună în benzi. Pe van den Broek l-am antrenat la Den Bosch, a fost căpitan acolo, are calitate, e un fotbalist „box-to-box”, se apără și atacă. Există multe ambiții aici, vrem să strângem cât mai multe puncte, vrem cupa. Vom face lucruri frumoase împreună”, a explicat directorul tehnic Alfons Groenendijk.

Purtătorul tricoului cu numărul 14, Sergio Zijler, a recunoscut că nu știe prea multe despre liga în care evoluează noua lui echipă, dar a mărturisit că și-ar dori să câștige cupa. „N-am apucat să văd prea multe în Cluj, dar toată lumea e prietenoasă aici. Antrenorii m-au convins să vin la Universitatea. Joc în benzi, voi avea concurență acolo, însă nu mă sperie acest lucru, nu e o presiune pentru mine. Am o viteză bună. Mi-ar plăcea să câștigăm cupa, totul e posibil, suntem deja în semifinale. Am auzit de Steaua, îl cunosc pe Breeveld. Am auzit și de Rapid”, a declarat Zijler.


Colegul său, Benjamin van den Broek, purtătorul tricoului cu numărul 8, a spus că își dorea o nouă provocare și a promis că până la finalul campionatului va înscrie patru-cinci goluri. „Mă simt bine aici, colegii m-au primit bine. Stadionul e incredibil, am înțeles că avem fani fanatici și trebuie să-i răsplătim cu victorii. Fotbalul din România e diferit, mai fizic decât cel din Olanda, însă îmi place și acest stil. Am considerat că aveam nevoie de o nouă provocare. Acum e momentul potrivit pentru ea, mai ales că mă cunosc antrenorii. Alerg mult, apar la finalizare, am clarviziune. Până la finalul campionatului vreau să înscriu patru-cinci goluri”, a completat van den Broek.

Primul meci din returul campionatului Liga 1, pentru Universitatea Cluj, va avea loc pe Cluj Arena, în compania revelației ASA Târgu-Mureș. Meciul este programat pentru duminică, 22 februarie, de la ora 18:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter