Sport

„Solidaritate prin sport”, eveniment caritabil organizat de fanii „U” Cluj în memoria militarilor căzuți la datorie la Sibiu

Suporterii Universității Cluj, și foștii jucători ei echipei de fotbal clujene, vor juca fotbal, într-un eveniment caritabil, pentru a sprijini familiile militarilor Dorin Fodor și Gabriel Cornel Titiana, victime ale accidentului aviatic de acum câteva luni de lângă Sibiu.

Evenimentul denumit „Solidaritate prin sport” va avea loc mâine, 23 ianuarie, de la ora 17:00, la Sala Polivalentă. La eveniment vor participa, o echipă de „Old Boys” și o echipă a Centrului de Copii și Juniori, alături de echipe ale suporterilor.

Unul dintre suporterii care s-a ocupat de organizarea acestui eveniment a declarat că a dorit să implementeze prin aceste eveniment solidaritatea în fotbal. „„Solidaritate prin sport” este un gest în favoarea sprijinirii a ceea ce se numește solidaritatea ca fenomen social în România și am încercat să o implementăm și în fenomenul social numit fotbal. Un preambul al acestei acțiuni a avut loc la ultimul joc al Univeristății Cluj, cel din Cupa României cu Pandurii Târgu Jiu, este vorba de un eveniment spontan, o chetă în peluză pentru ajutorarea acestor familii, s-a strâns suma de 3.310 lei care a ajuns la familii, este vorba de o reacție normală a suporterilor Universității ei fiind obișnuiți cu acest exercițiu al solidarității deoarece chiar echipa pe care o susținem de-a lungul istoriei a trecut nenumărate momente dificile în care suporterii au dat dovadă de solidaritate față de clubul pe care îl respectă”, a declarat Lucian Blaga, suporter Universitatea Cluj.


Mădălina Ciupe, reprezentantul fundației „Primăvara clujeană”, a declarat că evenimentul are ca scop oferirea unei ocazii ca toți clujenii să fie alături de copii militarilor decedați în accidentul aviatic de la Sibiu dar și alături de familiile acestor. „Scopul este ajutarea celor trei copii care au fost uniți de un tragic accident, accidentul din 21 noiembrie unde mai mulți militari și-au pierdut viața. Scopul acestui eveniment este cel de a oferi un sprijin nu doar copiilor cât și familiilor lor dar și de a trimite un mesaj că noi suntem alături de ei și de a oferi platforma necesară ca și ceilalți clujeni să fie alături de ei”, a spus Mădălina Ciupe.

Antrenorul echipei Universitatea II Cluj și managerul centrului de copii și juniori, Marius Popescu, a declarat că speră ca acest eveniment să fie unul reușit și laudă această inițiativă a suporterilor. „Este de lăudat inițiativa suporterilor care de altfel în antecedentelor s-au regăsit tot timpul astfel de acțiuni, o susțin, cred în tot ceea ce s-a organizat și se propune, și sper să fie un eveniment deosebit ca și, din păcate, întâmplarea petrecută în viața familiilor de care amintim”, a afirmat Marius Popescu, reprezentant al generației '90-2000.


Totodată, în cadrul evenimentului caritabil „Solidaritate prin Sport”, organizat mâine, 23 ianuarie, de Peluza „Șepcilor Roșii”, Sala Polivalentă Cluj-Napoca va oferi acces gratuit la toate competițiile sportive interne care se vor desfășura în cadrul sălii pe durata anului 2015 copiilor celor doi militari Dorin Fodor și Gabriel Cornel Titiana, victime ale accidentului aviatic din luna noiembrie de lângă Sibiu.

Șapte echipe ale suporterilor și o echipă a rugbyștilor „universitari” vor juca câte un meci de fotbal care va ține câte 15 minute repriza, meciurile fiind eliminatorii, doar cu semifinală și finală, iar pe lângă aceste meciuri va avea loc un meci între echipa „Old Boys” și juniorii, echipă în care vor participa și cei trei copii jucători ai echipei Universitatea Cluj.


Prezenți la eveniment vor fi familiile militarilor decedați dar și colegii militarilor decedați.

Printre foștii jucători de fotbal care vor fi prezenți la evenimentul caritabil se numără: Horațiu Cioloboc, Adrian Falub, Cristi Pojar, Andi Manceu, Stelică Gherman, Gică Barbu, Călin Ciucur.


Pe pagina de facebook se poate licita pentru tricourile lui Valentin Lemnaru şi Octavian Abrudan, din sezonul trecut, iar banii adunaţi vor fi folosiţi tot pentru sprijinirea celor două familii. La eveniment, cei care vor face donaţii pentru familiile militarilor vor primi şi DVD-uri cu primele două volume ale “Interviurilor în alb-negru”, cu regretatul istoric Gheorghe Bodea, în limita stocului disponibil.

Evenimentul va avea loc vineri, începând cu orele 17:00, accesul se face începând cu orele 14:00. Biletele se găsesc, începând de astăzi, atât la standul Universității din Iulius Mall cât și la Sala Polivalentă. Biletul de acces costă 5 lei și nu este restricționat numărul de bilete ce pot fi achiziționate. Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc o licitație, pe lângă meciurile organizate în cadrul evenimentului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter