monitorulcj.ro Menu

Sport

Maratonul Internațional AROBS împlinește cinci ani de alergare. Peste 3500 de alergători sunt așteptați la start

Cea de-a cincea a ediție a Maratonului Internațional AROBS le propune alergătorilor amatori și profesioniști trei probe tehnice și doua cros-uri.

Anul acesta, pe data de 19 aprilie, peste 3500 de atleți amatori și profesioniști de pe tot globul sunt așteptați la Cluj-Napoca să participe la cel mai mare concurs de alergare din Transilvania.

Programul include încălziri animate de instructori de fitness, muzică live și atmosfera întreținută pe parcursul probelor de un MC dedicat, promoții și momente de divertisment, festivitate de premiere, pasta party și multe surprize.

Ediția aniversară le aduce concurenților de la probele tehnice un kit de concurs mai bogat decât cel de anul trecut. Până în prezent kit-ul de concurs conține tricoul de tehnic oficial, un sac de antrenament cu doua compartimente separate, pentru haine și pantofi, o băutură isotonică Powerade, numărul de concurs, cip-ul de cronometrare, medalia și diploma de participare. Restul surprizelor din kit-ul de concurs vor fi dezvăluite treptat, dar cu siguranță vor fi în ton cu restul elementelor verzi și „tonice” de până acum.

Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca a fost creat cu intenția de a deveni un eveniment de amploare de talia competițiilor europene de alergare și comunică valori că împărtășirea spațiului, cultură, putere, muncă, bucurie, viziune.

„Anul acesta sărbătorim a V-a ediție a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca, dar și integrarea orașului nostru în circuitul capitalelor de tineret europene. Evenimentul este înscris în calendarul Youth@Cluj-Napoca 2015, cea mai complexă inițiativă din acest deceniu adresată tinerilor, în România. Cluj-Napoca va fi orașul de vizitat pe lista tuturor tinerilor din Europa, iar noi va invităm să ne bucurăm împreună pentru statulul recent dobândit de Cluj Capitală Europeană de Tineret în anul 2015”, a spus Horațiu Morar, președintele Asociației Sportive Runners Club.

Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca este o competiție sportivă cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunității sportive internaționale. Gândit de la prima ediție că o manifestare sportivă menită să reunească într-o competiție deschisă alergători profesioniști și amatori din țara și străinătate, maratonul a devenit un eveniment simbol care definește orașul Cluj-Napoca că oraș sportiv european. Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egidă Runners Club în 2015, prin care asociația promovează în rândul publicului larg un mod de viață sănătos prin practicarea alergării sportive.