Sport

Carmin Popa: „Chiar dacă nu sunt bani… la „U” Cluj se pune foarte mult suflet”

Carmin Popa și Claudiu Trîncă au prezentat ultimele achiziții ale secției de baschet masculin Universitatea Cluj, coordonatorul Mays Deandre, americanul Perkins Buster și pe jucătorul din Belorusia, Vladzimir Krysevich.

Antrenorul echipei de baschet masculin Univeristatea Cluj, Carmin Popa, a declarat că transferul celor trei jucători au fost făcut pentru a crește încrederea jucătorilor în ei însăși și pentru creștere calității jocului, chiar dacă asta înseamnă să urce media de vârstă a echipei de la 23 de ani la 24-25 de ani. „În această perioadă am încercat să aducem oameni care să crească valoarea echipei. Era nevoie de jucători care să dea încredere formaţiei noastre. L-am dorit foarte mult pe Mays pentru că este un jucător talentat. În ceea ce îl priveste pe Buster, suntem siguri că experienţa lui ne va ajuta, iar Vladimir este un jucător tânăr, are doar 23 de ani, dar cu calităţi extraordinare. Eu am mare încredere în aceşti jucători şi mi-aş dori ca şi lumea să fie alături de noi. Chiar dacă nu sunt bani…să ştiţi că la „U” Cluj se pune foarte mult suflet”, a declarat antrenorul echipei clujene.

Jucătorul belarus, Vladzimir Krysevich, a spus că își dorește să ajute echipa chiar dacă va evolua în cel mai puternic campionat de până acum. „Vreau să joc cât mai bine în acest retur şi să îmi ajut echipa să rămână în prima ligă. Am jucat deja în meciul de la Oradea şi am simţit tăria acestui campionat. Cu siguranţă este cel mai puternic campionat în care am jucat vreodată”, a spus Vladzimir Krysevich.


Coordonatorul de joc, Mays Deandre, a declarat în cadrul conferinței că își dorește foarte mult să ajute echipa și că rolul pe care va juca el este practic a antrenorului în teren. „Îmi doresc foarte mult să ajut echipa să rămână în prima ligă. Sper să reuşesc să îi coordonez foarte bine pe colegii mei. Joc pe un post în care practic trebuie să fiu antrenorul din teren. Campionatul României este unul puternic, dar eu o să încerc să mă impun. Înainte să vin aici am vorbit cu Kyndall Dykes, iar el mi-a spus doar lucruri bune despre oraş şi despre campionat. Am luat foarte uşor decizia de a veni aici. Ştiu că lumea are mari aşteptări de la mine, ceea ce e de înţeles, sincer nu aş fi aici dacă nu aş crede că ne putem salva de la retrogradare”, a afirmat americanul Mays Deandre.

Și Perkins Buster, jucător pe poziția 3, a venit cu gânduri mari la clubul de pe ultima poziție în clasament. El a afirmat că și-ar dori să rămână mai mult timp la echipă. „Obiectivul meu principal e ca echipa noastră să câştige. Vreau să creştem meci de meci. Sunt prieten foarte bun cu Darius Hargrove, am vorbit cu el şi mi-a spus multe lucruri pozitive despre Cluj. Vreau să rămân aici cât mai mult şi să joc cât mai bine”, a spus Perkins.


Managerul secției de baschet masculin al clubului sportiv Universitatea Cluj, Claudiu Trîncă, a afirmat că speră ca prin aceste transferuri să se organizeze o structură de echipă care să evolueze cât mai bine atât anul acesta, dar şi anul viitor. „Vladimir a jucat ultima dată în Estonia. În ultimele trei luni a fost la o şcoală din Barcelona, unde se antrenează jucătorii fără angajamente. L-am adus pentru a acoperi poziţia 5, un post deficitar pentru noi. Mays a evoluat ultima oară în Ucraina, în Liga a II-a. A fost MVP-ul turneului de promovare. A reuşit accederea în prima ligă, dar din cauza problemelor care sunt în Ucraina, formaţia sa nu a mai continuat. A demonstrat deja în meciul de la Oradea că este un jucător de valoare. Sperăm să ne ajute cât mai mult în acest campionat şi, de ce nu, şi la anul. Buster are dublă cetăţenie, americană şi australiană. Vine din campionatul Australiei şi este un jucător de poziţia 3, o poziţie pe care sigur el va aduce un plus de valoare. Sperăm ca prin aceste trei transferuri să facem o structură de echipă care să evolueze cât mai bine atât anul acesta, cât şi anul viitor”, a spus Trîncă.

La finalul conferinței antrenorul echipei, Carmin Popa, a făcut apel la suporteri să vină în număr cât mai mare la meciuri și să fie alături cât mai mult de echipă, acesta precizând că în ultimele două luni ale anul 2014 echipa a trecut prin clipe tragice în care, cu ajutorul unor firme care și-au oferit suportul, au reușit să plătească toate salariile jucătorilor la timp.

Ultimele Stiri
abonare newsletter