monitorulcj.ro Menu
Sport

George Ogararu: „Vrem o semifinală contra celor de la CFR”

Fostul și actualul antrenor a lui Geoffrey Castillion, George Ogăraru este mulțumit de transferul efectuat și spune că va fi un jucător bun, dar nu știe încă cum este.

Antrenorul Universității Cluj a declarat că este mulțumit de transferul atacantului olandez Geoffrey Castillion și a afirmat că de acum va fi o concurență mai acerbă pentru funcția de atacant. „Sunt mulțumit de acest transfer pentru că îl cunoșteam pe Geoffrey și mă bucur că Vlad, împreună cu patronul nostru, au reușit să-l convingă să vină și sunt sigur că va fi un jucător care va întări echipa, și dacă am suferit la capitolul finalizare în prima parte a campionatului nu am vrea să se întâmple și în a doua parte a campionatului. Vom avea o concurență destul de acerbă în atac ceea ce este de fiecare dată în folosul echipei”, a afirmat Ogăraru.

În ceea ce privește obiectivul pentru acest sezon de retur, antrenorul spune că principalul obiectiv este consolidarea echipei și evitarea retrogradării. „Obiectivul nostru principal este să câștigăm primul meci, apoi următorul, și să vedem cât de departe putem să mergem pe această linie. Ceea ce spunea Vlad, obiectivul acesta, locurile 6-8 este unul foarte îndrăzneț, sperăm să ajungem acolo, însă cred că consolidarea unei echipe puternice și continuarea a ceea ce am făcut spre sfârșitul sezonului este principalul obiectiv. Este o situație grea, anul acesta, cu acest noul stil de campionat unde retrogradează multe echipe și sunt o serie de echipa care se gândesc serios la aceste obiective, evitarea retrogradării. Eu îndrăznesc mai mult, pentru că așa sunt de fel, și obiectivul de a juca măcar Cupa României este tot un obiectiv îndrăzneț și ne ținem de el și luptăm pentru el la fel cum luptăm pentru a fi cât mai sus în campionat, sper să fim acolo”, a spus George Ogăraru.


Un vis care ar deveni realitate în cazul unei coincidențe la tragerea la sorți, ar fi ca „U” Cluj să dispute seminifala în fața rivalei din Gruia, CFR Cluj. „Noi ne dorim să jucăm celor de la CFR din mai multe motive, pentru că am avea stadionul plin, și este unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus, și îl vom avea atunci când vom avea o semifinală contra celor de la CFR”, a declarat antrenorul „studenților”.

Universitatea Cluj va pleca zilele acestea în Turcia unde va disputa şapte partide de pregătire în cantonamentul prima fiind programată pentru 22 ianuarie, în compania echipei de tineret a maghiarilor de la Szombathelyi Haladás, urmând ca două zile mai târziu „studenţii” să întâlnească formaţia elveţiană Servette Geneva, ajunsă acum în liga secundă. Universitarii vor mai întâlni, pe rând, FC Shinnik Yaroslavl (Rusia, liga a II-a, 26 ianuarie), Szombathelyi Haladás (Ungaria, Liga I, 28 ianuarie), Cernomoreţ Odesa (Ucraina, Liga I, 31 ianuarie), Wiener Neustadt (Austria, liga I, 3 februarie), Guizhou Renhe (China, Liga I, 5 februarie), după care primul meci din returul campionatului de fotbal al României, Liga 1, este programat a se disputa în perioada 20-23 februarie.