Sport

Ronaldo a câştigat Balonul de Aur. La ceremonie nu a uitat de contracandidații la titlu

Portughezul Cristiano Ronaldo, care a primit al treilea său trofeu „Balonul de Aur”, acordat celui mai bun fotbalist al lumii, a declarat că este „foarte mândru” pentru acest premiu.

Ronaldo a apreciat că l-a meritat „poate mai mult decât ceilalți doi jucători nominalizați”, argentinianul Lionel Messi și portarul german Manuel Neuer. „Este incredibil, sunt foarte, foarte bucuros. A fost o seară fantastică, este un trofeu fantastic. Sunt foarte mândru”, a afirmat atacantul echipei Real Madrid la finalul galei Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) de la Zurich.

El nu a uitat de contracandidații săi la acest titlu și i-a felicitat pentru prestațiile de anul trecut. „Vreau să-i felicit pe ceilalți jucători nominalizați, Manuel Neuer, care a obținut în calitate de portar un mare rezultat, o frumoasă recompensă, precum și pe Messi, care merita să câștige trofeul pentru că amândoi am făcut un sezon foarte bun. Dar a fost un vot și trebuie să respectăm decizia celor care au votat. Pentru un portar să figureze între nominalizați, este fantastic. Neuer a avut un sezon incredibil, a cucerit numeroase trofee, a câștigat Cupa Mondială. Eu cred că este unul dintre cei mai buni portari din lume, dar eu mă aflu pentru a opta oară aici, Messi la fel, în timp ce Neuer este pentru prima dată. În fiecare an, sunt noi jucători, iar el trebuie să aștepte”, a afirmat Ronaldo.


„Pentru mine, cel mai frumos moment al anului este, cu siguranță, Balonul de Aur. Niciodată nu ești sigur că-l poți câștiga, niciodată nu ești sigur de nimic. Am avut mari șanse, este adevărat, dar când au fost prezentate celelalte nume, mi-am zis, „uau, nu va fi ușor”. Toți trei îl meritam, dar poate eu ceva mai mult”, a conchis Ronaldo.

abonare newsletter