Sport

Doi americani și un belarus sunt noile achiziții ale lui Claudiu Trîncă

Formația masculină de baschet Universitatea Cluj s-a întărit pentru returul Ligii Naționale cu trei jucători străini.

Potrivit site-ului oficial al clubului sportiv, este vorba de americanii Mays Deandre și Perkins Buster și belarusul Vladzimir Krysevich.

Coordonatorul Mays Deandre este născut pe 15 iulie 1987, măsoară 1,88 m înălțime și a venit de la formația ucraineană Kirovograd. De asemenea, fundașul a mai evoluat la echipele Huima (Finlanda), Konecranes (Ungaria), Dormund (Germania) și Sf. Austin (USA).


Americanul Perkins Buster, născut pe 19 iunie 1983, de 1,96 m, evoluează pe postul 3 și a venit de la Gold Coast R., Australia. Extrema a mai activat la formațiile SW Slammers (Australia), Montrean S. (Canada) și Mississippi (USA).

Născut pe 26 mai 1991 la Minsk, Belarus, Vladzimir Krysevich are 2,06 m și joacă pe poziția 5, iar echipele la care a activat au fost: Pamu (Estonia), Tsmoki-Minsk (Belarus), Vitalyur (Belarus).


Antrenorul grupării clujene a declarat că speră cu această ocazie să se poată lupta „de la egal la egal” cu echipele din topul clasamentului. „Ținând cont de nivelul ridicat al Ligii Naționale, sperăm ca cei trei să ne ajute să ne luptăm de la egal la egal cu celelalte echipe și să obținem cât mai multe victorii în acest retur de campionat. Totodată ei completează posturile deficitare și aduc un plus de valoare lotului”, a declarat managerul echipei „U” Cluj, Claudiu Trîncă.

Americanul Mays Deandre va fi putea văzut în teren în meciul de miercuri, 14 ianuarie, jucat în deplasare la CSM U Oradea, ceilalți doi făcându-și debutul în tricourile „alb-negre”, sâmbătă, 17 ianuarie, când Universitatea va primi vizita formației CSU Atlassib Sibiu, de la ora 19:00, pe parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter