Sport

Lukasz Szukala a semnat cu formația Al Ittihad: „Situația financiară din România este foarte grea”

Jucător de bază la fosta echipă Steaua București, Lukasz Szukala a ajuns la o înțelegere și va pleca la echipa unde antrenează fostul selecționer al României.

Fundașul central polonez, de la echipa X din București, Lukasz Szukala a explicat că interesul patronilor formației Al Ittihad față de el nu este de doar câteva zile. „Am semnat cu Al Ittihad pentru doi ani. Au fost negocieri care s-au întins pe o perioadă mai lungă de timp. Interesul lor faţă de mine nu este de acum trei-patru zile, ci de două-trei luni”, a spus fundașul la DigiSport.

Jucătorul spune că a încercat să nu plece de la Steaua dar că ultima ofertă și situația financiară din România l-au determinat să accepte ultima ofertă. „Pe primele două oferte le-am refuzat, dar fiecare jucător are un preţ. Am vrut să rămîn la Steaua, am vrut să facem un efort să prelungim, dar situaţia financiară din România este foarte grea. În plus, ultima ofertă pe care am primit-o din partea lui Victor Piţurcă a fost una de nerefuzat. Am ales mai bine pentru mine, pentru familia mea. Dacă aveam 26, 27 de ani era altceva. Puteam să merg în Bundesliga sau în Premier League, dar nu la aceşti bani. În plus, a mai contat şi un detaliu din discuţia pe care am avut-o cu Victor Piţurcă”, a afirmat Szukala.


Pentru a fi sigur că nu va pleca fără fundașul dorit, Victor Pițurcă a pus presiune pe transfer, spune Lukasz Szukala. „Eu nu doream să semnez acum, vroiam să mai stau pînă la vară, dar Victor Piţurcă mi-a spus că eu trebuie să mă decid rapid, pentru că nu are timp să stea după mine şi că, în cazul unui refuz, va lua pe altcineva. A fost o presiune din acest punct de vedere.
Aşa că am decis să accept, mai ales că factorul financiar a fost extrem de important. Este un pas foarte mare pentru mine din acest punct de vedere. Am mai avut şi o ofertă de la Anji, pe care am refuzat-o imediat”, a spus Szukala într-o intervenție la DigiSport.

Alături de fundașul Lukasz Szukala va pleca de la actuala echipă X și mijlocașul Lucian Sânmărtean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter