Sport

Baschet: Victorie în ultmiul meci din 2014. U-BT - BC Mureș 75-73

U-Banca Transilvania reușește să învingă echipa din Mureș în ultimul meci din acest an, scor final 75-73 (18-12, 19-11, 12-21, 26-29).

Chiar dacă atmosfera de Crăciun s-a instalat în echipa clujeană, Silvășan și echipa au reușit să câștige, ieri, meciul în fața echipei BC Mureș Târgu Mureș cu două puncte diferență, asta după ce au condus cu până la 14 puncte.

Antrenorul echipei U-BT, Marcel Țenter, a declarat după meci că a avut emoții pe final de meci atunci când pentru câteva minute echipa oaspete a condus, dar este fericit că elevii lui au reușit să își învingă frica și au terminat învingători. „Am trăit aceleași emoții pe care le-am trăit și în alte meciuri, sunt, însă, emoții pozitive după acest meci. Mă bucur că am reușit să ne învingem frica pe care am avut-o pe finaluri și să avem mai multă încredere în munca noastră. De ieri, atmosfera de Crăciun s-a instalat în sânul echipei noastre și, după ce ne-am văzut la cârma meciului, am crezut că e gata și că s-a încheiat, însă așa cum Mureșul a ratat în primele două sferturi mai toate situațiile clare de a marca, exact la fel au marcat în sferturile trei și patru! Ni s-a dereglat atunci ritmul de joc, dar sunt fericit că am câștigat în cele din urmă, am luat câteva decizii, atât în apărare, cât și în atac, în ultimele două minute. Vreau să dedic această victorie suporterilor noștri, care cred că au așteptat destul ca aceste lucruri să se întâmple. Le urez tuturor «Sărbători Fericite!» și să ne întâlnim sănătoși în anul care vine. Noi ne reunim peste câteva zile, poziția pe care suntem în clasament nu ne permite să luăm o pauză prea mare. Este posibil să mai vină și jucători noi, însă nu este atât de simplu, trebuie să se întâmple mai multe lucruri pentru ca totul să iasă bine”, a declarat Marcel Țenter.


Jucătorul echipei clujene, Mihai Silvășan a mărturisit că este mai fericit de victoria la scor strâns decât dacă reușeau o victorie la 20 de puncte. „Din păcate s-a repetat scenariul cu căderea din sfertul trei, însă de această dată am jucat cu o echipă bună. Credeti-mă, însă, cu toate greșelile pe care le-am făcut, dintr-un punct de vedere mă bucur mai mult că am câștigat așa, decât să fi învins la peste 20 de puncte. Victoriile de acest gen clădesc caracterul unei echipe. Am arătat că putem lupta, am avut un moment greu când s-au dus la patru puncte în ultimul sfert și mă bucur foarte mult că am arătat caracter, am revenit și am câștigat meciul. E binevenită aceasta pauză, aveam nevoie de ea, cel puțin eu aveam mare nevoie. Ne vom reîntâlni în 29 sau în 30 și vom reîncepe munca, avem foarte mult de lucru și sper ca returul să ne prindă într-o formă sportivă foarte bună. Sunt foarte încrezator în anul 2015, suntem pe o pantă ascendentă, eu cred în grupul acesta de băieți. Ne vom reveni și vom face o figură foarte frumoasă. Le urez tuturor fanilor «Sărbători Fericite»!”, a spus Mihai Silvășan.

U-Banca Transilvania se reîntoarce în teren la mijlocul lunii ianuarie când vor întâlni, în deplasare, echipa CSU Ploiești.


Marcatori:
U-Banca Transilvania: Silvășan 26 (6X3, 2 rec., 1 p.d., 1 int.), Barnette 12 (7 rec., 3 p.d., 2 int., 1 capac), Millage 12 (3 rec., 2 p.d., 1 int., 1 capac), Hargrove 9 (6 rec., 3 p.d., 1 int.), Baciu 6 (7 rec., 1 p.d., 1 capac), Lalovic 6 (2 rec., 1 p.d.), Mandache 4 (1 p.d., 1 int.), Jucan (1 rec., 1 int.), Cuic (2 p.d.).
BC Mures: Gajovic 17 (10 rec.), Ivanovic 17 (6 rec., 3 p.d.), Ceskovic 13, Adamovic 11 (6 rec., 8 p.d.), Peciukas 11, Barro 2 (7 rec.), Căpușan 2 (3 rec.).

Clasament LNBM
1. Steaua CSM Eximbank 23
2. CSU Asesoft Ploiești 22
3. BCM U Pitești 20
4. CSU Atlassib Sibiu 19
5. CSM U Oradea 19
6. U Banca Transilvania 18
7. BC Timișoara 18
8. CS Energia Tg Jiu 18
9. BC Mureș Tg Mureș 17
10. CS Gaz Metan Mediaș 17
11. SCM U Craiova 16
12. BC Timba Timișoara 15
13. Universitatea Cluj-Napoca 12

Ultimele Stiri
abonare newsletter