Sport

CS „U” Cluj și-a desemnat cei mai buni sportivi ai anului

Directorul CS „U” Cluj speră ca în anul următor contribuția financiară a Primăriei să crească pentru a putea spera la clasări sportive de podium.

Potrivit calculelor făcute de conducerea clubului, pe primele locuri se află, în ordine, Alexandra Pop (judo), Cristina Laslo (handbal), iar locul 3 este împărțit de patru componente ale echipei de rugby a României: Bianca Crișan, Irina Hîrjete, Alina Dincă și Linda Matei. Pe locurile 4-10 s-au clasat sportivele Ștefania Dobre, Loredana Ohâi, Monica Ungureanu, Raluca Ștef, Toma Pop, Radu Dărăban, Dragoș Dima.

Directorul C.S. „U” Cluj, Ovidiu Vasu, a declarat că anul 2014 este cel mai bun din istoria recentă a clubului. „2014 este un an cu semnificație aparte, când se împlinesc 95 de ani de la înființarea clubului. În 1919 se înființează Societatea sportivă a studenților universitari din Cluj, cu numele simbolic Universitatea și semnul distinctiv „U”. Primele secții ale clubului nostru au fost atletism, fotbal, tenis, scrimă, box, tir, lupte, gimnastică și dans. În prezent, clubul are 20 de secții, majoritatea cu rezultate notabile, 2014 fiind anul cu rezultatele cele mai bune din istoria recentă a clubului. Dacă în 2012, de exemplu, aveam 157 de medalii, din care 51 locul I, în 2014 avem 270 de medalii, din care 102 locuri I.  Aș vrea să subliniez că aceste medalii sunt cucerite în proporție de 95% în competiții de seniori. În ierarhia cluburilor sportive universitare, C.S. „U” este pe primul loc între cele 26 de cluburi sportive universitare din țară”, a menționat Ovidiu Vasu.


El a menționat și câteva dintre rezultatele internaționale obținute de sportivii C.S. „U” Cluj. „Pe plan internațional, cele mai bune rezultate în 2014 au fost obținute de Pop Alexandra, locul 2 la Campionatul european de judo și locul 3 la Campionatul mondial de judo la juniori; Laszlo Cristina, locul 1 la Campionatul mondial de handbal feminin juniori; Dobre Ștefania - locul 2 la Jocurile Olimpice pentru tineret, patru fete din echipa de rugby feminin - locul 3 la Campionatul European de Rugby feminin. Pe plan internațional avem două locuri I, patru locuri II și patru locuri trei”, a adăugat Ovidiu Vasu.

Pentru anul 2015 directorul Clubului Sportiv Universitatea a declarat că își dorește o mai mare susținere financiară din partea Primăriei Cluj-Napoca.
„Pentru anul 2015 îmi doresc să reușim să creștem la jocuri, să reușim să avem în campionatul care începe în 2015 măcar două echipe care să se lupte pentru podiumul campionatului, pentru că în 2014 jocurile sportive au rămas datoare. Eu sper ca și printr-o implicare mai mare a autorităților administrative locale să putem să creștem valoarea echipelor de jocuri la handbal feminin, la volei feminin, și la celelalte jocuri, și să ne clasăm pe podium la campionatele următoare. Față de 2014, anul 2015 vine cu o modificare legislativă care va permite autorităților administrative locale să acorde indemnizații sportivilor de valoare, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.”, a afirmat Ovidiu Vasu.


Top 10 sportivi C.S. „U”:
1. Alexandra Pop (judo) 178 p
2. Cristina Laslo (handbal feminin) 163 p
3. Bianca Crișan, Irina Hîrjete, Alina Dincă, Linda Matei (rugby feminin) 104 p
4. Ștefania Dobre (judo) 97 p
5. Loredana Ohâi (judo) 88 p
6. Monica Ungureanu (judo) 75 p
7. Raluca Ștef (patinaj) 48 p
8. Toma Pop (suliță) 45 p
9. Radu Dărăban (scrimă) 44 p
10. Dragoș Dima (tenis) 40 p

Ultimele Stiri
abonare newsletter