Sport

Cluburile sportive renunță la Sala Polivalentă: „Nu ne putem antrena din cauza evenimentelor”

Construită cu toate acreditările mondiale pentru organizarea de evenimente sportive de orice gen, noua Sală Polivalentă este prea puțin agreată de cluburile clujene și asta nu pentru că preţurile ar fi prea mari, ci pentru că sportivii riscă să nu se poată antrena din cauza evenimentelor desfășurate în această sală.

Sala Polivalentă, inaugurată la sfârșitul lunii octombrie, este omologată pentru competiții de baschet, volei și handbal și poate găzdui competiții internaționale de box, arte marțiale, gimnastică, karate, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton. Capacitatea sa variază între 6.100 locuri în cazul unui meci de hochei și până la 9.700 de locuri în cazul meciurilor de box. Numărul spectatorilor în cazul unor concerte sau congrese profesionale poate ajunge până la 10.000.

Chiar dacă este omologată pentru toate sporturile clădirea este mai mult folosită pentru concerte și alte evenimente, sportul fiind lăsat la finalul listei de priorități.


În cadrul conferinței de presă organizată de CS „U” Cluj cu ocazia numirii noului antrenor la echipa de handbal feminin „U” Alexandrion, directorul spotiv al clubului, Cosmin Sălăjan, a declarat că deși ar dori ca handbalistele să se antreneze în noua sală polivalentă acest lucru este aproape imposibil deoarece în această clădire au loc foarte multe evenimente.

“Momentan, datorită multelor evenimente care sunt în Sala Polivalentă ne vom antrena în sala «Horia Demian» deoarece există riscul să facem un antrenament și după aia trei zile să nu ai unde să te antrenezi din cauza concertelor sau altor evenimente și de aceea am preferat ca în perioada de pregătire să ne întoarcem în sala «Horia Demian»”, a precizat Cosmin Sălăjan, director sportiv.


Întrebat de reporterii Monitorul de Cluj ce se va întâmpla la meciurile oficiale din perioada de retur, Sălăjan a precizat: “Vom vedea, deoarece sunt unele date suprapuse cu unele evenimente care sunt deja rezervate de mult”.

„U” Alexandion va participa la memorialul „Constantin Tița” în perioada 20-21 decembrie la Râmnicu Vâlcea, după care în perioada 3-4 ianuarie 2015 va organiza o competiție la Cluj-Napoca.


Monitorul de Cluj a cerut o poziție, în acest sens, și din partea conducerii Sălii Polivalente. Ei au precizat, inițial, că declarațiile directorului sportiv Cosmin Sălăjan sunt false, după care au revenit cu un comunicat unde au declarat că ceea ce susţine conducerea clubului U Alexandrion este din cauză că în data de 19 decembrie va avea loc un concert stabilit cu o lună înainte.

„Conducerea Sălii Polivalente este preocupată să asigure un echilibru între organizarea evenimentelor sportive si cele cultural-artistice. În acest cadru se înscrie și alegerea conducerii echipei de handbal feminin U Alexandrion, aceea de a-și desfășura antrenamentele în Sala Sporturilor «Horia Demian» în perioada premergătoare concertului de Crăciun oranizat de Opera Națională Română Cluj-Napoca. Menționăm că data concertului, 19 decembrie 2014, a fost anunțată cu aproximativ o lună înainte de eveniment. Suntem siguri că și pe viitor vom găsi înțelegere la ambele părți în ceea ce privește atât programarea evenimentelor sportive cât și a celor cultural-artistice. Le mulțumim pe această cale celor de la U Alexandrion pentru adaptabilitate”, au comunicat reprezentanții conducerii Sălii Polivalente.


În următoarea perioadă în Sala Polivalentă vor fi organizate, potrivit site-ului oficial polivalentacluj.ro, două competiții sportive și un grandios concert: U-Banca Transilvania - CS Energia Tg. Jiu, meci din campionatul național de baschet, în data de 13 decembrie, ora 20.30, Concert de Crăciun organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca, susținut vineri, 19 decembrie, ora 19.00, unde invitați sunt Grigore Leșe și Marcel Pavel, și meciul de baschet dintre echipele U-Banca Transilvania - BC Mureș Târgu Mureș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter