Sport

Ion Țiriac este cel mai bogat fost sportiv din lume

World Record Academy a recunoscut recordul realizat de Ion Țiriac, considerat drept cel mai bogat fost sportiv de perfomanță din lume.

World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a recunoscut și publicat astăzi pe site-ul oficial, worldrecordacademy.com, recordul realizat de Ion Țiriac, considerat drept cel mai bogat fost sportiv de perfomanță din lume.

Zilele trecute și site-ul Celebrity Net Worth scria despre câștigurile vedetelor internaționale care a calculat și a ajuns la concluzia ca fostul tenisemn român a reușit să strângă cea mai mare avere dintre vedetele din lumea sportului.


Afacerisul român e necunoscut în SUA, acolo unde doar Nadia și Hagi răsună în mințile americanilor atunci când sunt întrebați de sportivi români.

Țiriac s-a retras în 1980, după 22 de titluri câștigate și câteva milioane de dolari în conturi. După retragere a devenit antrenorul lui Ilie Năstase, iar mai departe i-a antrenat pe Mary Joe Fernández, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf, și Goran Ivanišević. Între 1984 și 1993, Ion Țiriac l-a manageriat pe celebrul tenisment Boris Becker.


În 1990, fostul tenisemn a fondat banca care îîi poartă numele, Banca Țiriac, prima banca privată din România. A profitat de lipsurile enorme din România și a adus în țară primele lanțuri de retail, reprezentanțe auto, o linie aviatica și o companie de asigurări. El deține și un complex mare rezidențial. Recent a inaugurat Stejarii Country Club din care face parte un complex rezidențial și un muzeu cu colecția sa personală de mașini, peste 100.

Ion Țiriac este patronul turneului de tenis Mutua Madrid Open, fondat în 1990. Între timp a devenit unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial. Pe plan local el patronează și turneul BRD Năstase Țiriac Trophy de la București, iar anul trecut a fost inclus în panteonul gloriilor tenisului, „Hall of Fame”.


În vârstă de 75 ani, om de afaceri și fost jucător profesionist de tenis, care a practicat și hocheiul, are o avere estimată la 2 miliarde de dolari, dublu față de cea a fostului mare baschetbalist american Michael Jordan, potrivit Celebrity Networth.

Românul a câștigat pe parcursul carierei de tenisman 294 de meciuri la dublu, cucerind 22 de titluri, precum și 167 de partide la simplu. El a disputat ca jucător două finale de Cupa Davis cu echipa României și a cucerit medaliile de aur, la simplu și la dublu, cu ocazia Jocurilor Mondiale Universitare de la Budapesta, din anul 1965.

Ultimele Stiri
abonare newsletter