Sport

România pierde primul meci de la Campionatul European de handbal feminin

Naționala feminină de handbal a României a fost învinsă de Norvegia, cu scorul de 27-19 (16-7), la Debrecen, la debutul său în Grupa B a Campionatului European din Ungaria și Croația - EURO 2014.

Norvegia, campioana olimpică, a controlat partida încă de la debut, a condus cu 2-0 și 3-1, tricolorele s-au apropiat la un gol, 3-2 (min. 6), iar apoi a urmat o perioadă în care echipa României nu s-a regăsit, primind cinci goluri consecutive și ratând și o aruncare de la 7 metri. Echipa noastră nu a marcat timp de 11 minute, de la 3-2 la 8-3 (17). Scandinavele, cu un joc și mare viteză și letale pe contraatac, s-au desprins la șapte goluri, 10-3 (18), România a revenit în joc, dar a încasat trei goluri consecutiv înainte de pauză, astfel că scorul după prima repriză a fost de 16-7.

Debutul părții secunde a fost la fel de slab pentru reprezentantele noastre, care au încasat trei goluri la rând, iar Norvegia s-a desprins la 12 goluri, 19-7 (35). Diferența maximă în favoarea nordicelor a fost de 13 goluri, 23-10 (43).


România, ajutată și de faptul că antrenorul Norvegiei a rulat tot lotul, a revenit pe tabela de marcaj și a reușit să reducă din ecart, pierzând în cele din urmă la 8 goluri, 19-27, marcând ultimele trei goluri ale întâlnirii.

România a ratat și patru aruncări de la 7 metri în acest meci (Neagu 2, Brădeanu și Băbeanu). Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a României în acest meci, în timp ce MVP-ul Norvegiei a fost Oftedal


Preşedintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat după înfrângerea României în faţa Norvegiei, că nu a fost „un meci tocmai reuşit al nostru” şi că „trebuie să ne păstrăm speranţa”. „Un meci nu tocmai reuşit al nostru, un început de Campionat European greu. Personal, apreciez că au fost foarte mulţi români la meciul de la Debrecen, cunoscători de handbal, au tratat echipa cu dragoste şi respect. Au arătat că ştiu ca avem foarte multe meciuri în faţă, iar faptul că azi a fost un meci mai puţin reuşit nu a schimbat atitudinea lor pozitivă faţă de fete”, a declarat Dedu, pentru Mediafax.

Au evoluat echipele:
Norvegia: Kari Grimsbo, Silje Solberg - Veronica Kristiansen (4 goluri), Ida Alstad (4), Heidi Loke (4), Karoline Breivang, Nora Mork (3), Stine Oftedal (5), Ida Karlsson, Linn-Kristin Riegelhuth Koren (4), Camilla Herrem (3), Sanna Solberg. Selecționer: Thorir Hergeirsson.
România: Paula Ungureanu, Denisa Dedu - Oana Bondar, Crina Pintea (1), Adriana Nechita, Cristina Neagu (7), Aurelia Brădeanu (3), Adriana Țăcălie (2), Gabriela Perianu (1), Valentina Ardean Elisei (2), Cristina Zamfir, Daniela Băbeanu (2), Florina Chintoan, Laura Chiper (1). Selecționer: Gheorghe Tadici.
Arbitri: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (ambele din Franța); supervizor EHF: Bozidar Djurkovic (Serbia), observator EHF: Monique Alsemgeest (Olanda)


România va juca următorul meci marți, de la ora 19,15, cu Danemarca, medaliată cu bronz la Mondialul din 2013.

Ultimele Stiri
abonare newsletter