Sport

Programul meciurilor din Campionatul European de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României va debuta la turneul final al Campionatului European din Ungaria şi Croaţia, în grupa B, cu campioana olimpică en-titre, Norvegia.

Meciurile programate mâine, în prima zi a Campionatului European sunt următoarele:
Grupa A: Spania-Polonia (ora 19.00), Ungaria-Rusia (21.30);
Grupa B: Norvegia-România (ora 19.15, în direct la TVR2), Danemarca-Ucraina (21.30).

În grupa B, România va juca apoi cu Danemarca (9 decembrie, 19.15) şi cu Ucraina (11 decembrie, 19.15).


În grupele C şi D, primele meciuri vor avea loc, luni, după programul:
Grupa C: Germania-Olanda (19.00), Suedia-Croaţia (21.15);
Grupa D: Franţa-Slovacia (19.00) şi Muntenegru-Serbia (21.15).

„E o onoare să fim la un turneu final, ne dorim şi ne-am propus o participare onorantă, targetul este un loc în primele opt, însă obiectivul e participarea la JO din 2016. Ne-am propus să jucam foarte bine, să sperăm că vom putea să aplicăm toate lucrurile pe care le-am făcut la antrenamente în ultimul timp”, a declarat antrenorul naţionalei României, Gheorghe Tadici, înaintea plecării echipei spre Debrecen, unde se vor disputa meciurile grupei B.


Lotul României, condus de antrenorii Gheorghe Tadici, Florin Pera şi Bogdan Burcea, este format din următoarele jucătoare:

Portari: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Ionica Munteanu (SCM Craiova), Denisa Dedu (Corona Braşov);


Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (HCM Baia Mare), Camelia Hotea (Corona Braşov);

Pivoţi: Florina Chintoan (Universitatea Cluj), Crina Pintea şi Georgiana Ciuciulete (ambele de la HC Zalău);


Extreme dreapta: Adriana Nechita (HCM Baia Mare), Laura Chiper (Corona Braşov);

Linia de 9 metri: Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Cristina Zamfir, Aurelia Brădeanu, Adriana Ţăcălie, Oana Bondar (Corona Braşov), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Daniela Băbeanu (HCM Roman).


Primele trei clasate din fiecare grupă se vor califica în faza celor două grupe principale, în care meciurile se vor juca între 13 şi 17 decembrie. Primele două clasate în această fază vor juca semifinalele, în 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 - bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter