Sport

Nocturna stadionului Cluj Arena va fi din nou aprinsă pentru finala Cupei României

Finala Cupei României la rugby, dintre RCM UV Timișoara și CSM Știința Baia Mare, se va disputa pe Cluj Arena, acest meci fiind al doilea meci de rugby disputat cu noscturnă.

Cu o zi înainte de Ziua Națională a României, pe stadionul Cluj Arena va avea loc finala Cupei României la rugby, care va disputată de echipele RCM UV Timișoara și CSM Știința Baia Mare.

În urmă cu 100 de ani s-a dat startul în cele două competiții interne ale rugby-ului românesc, campionatul și cupa, acesta din urmă urmând să-și desemneze câștigătoarea ediției 2014 duminică, 30 noiembrie, de la ora 18:30, pe Cluj Arena. Meciul va fi transmis în direct de TVR2 și Rugbytv.ro.


Potrivit site-ului SuperLigii, ediția din acest an s-a desfășurat într-un format nou la care într-o primă fază au participat echipele angrenate în primele două eșaloane valorice împărțite în patru grupe, fără excepție reprezentantele SuperLigii CEC Bank obținând calificarea în faza eliminatorie.

A existat o singură excepție, Poli Agro Iași, cea care a fost singura echipă venită din eșalonul secund, Divizia Națională Seniori, calificată în sferturile de finală, acolo unde nu a rezistat în fața uneia dintre cele mai galonate grupări din ultima vreme, RCM Timișoara.


Până la ultimul act al Cupei României, RCM Timișoara, Universitatea Cluj, Dinamo București și CSM Olimpia București s-au impus în prima fază a grupelor, ocupantele pozițiilor secunde, Știinta Baia Mare, Poli Agro Iași, Steaua București și Farul Constanța completând tabloul sferturilor de finală.

Semifinalele au consemnat o partidă dezechilibrată în care Dinamo nu a putut face față mașinii de marcat eseuri RCM Timișoara și o alta în care Știința Baia Mare s-a văzut eliminată de CSM Olimpia cu doar câteva minute înainte de fluierul final pentru ca Samoa Luke, și a sa lovitură de pedeapsă, să-i ducă pe zimbrii în finala de pe Cluj Arena.


Pentru RCM Timișoara și Știința Baia Mare urmează marea finală, o reeditare a ultimului act disputat în 2011 la Alba Iulia când bănățenii s-au impus anunțând succesele care aveau să vină în SuperLiga CEC Bank.

Până în prezent s-au disputat 68 de ediții ale Cupei României iar cele mai multe trofee au fost cucerite de Steaua București, 14 la număr, dintre reprezentantele provinciei Știinta Baia Mare fiind cea care s-a impus de cele mai multe ori, cinci ediții revenind zimbrilor maramureșeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter