Sport

Miriuță: „La Gyor pot spune că sunt acasă”

Fostul antrenor al clubului CFR Cluj, Vasile Miriuţă a afirmat că la gruparea ungară se simte ca acasă, precizând că nu este Mesia ca să facă minuni, însă a promis că va munci mult.

Prezentat, ieri, oficial de către clubul Gyor ETO F.C. ca noul antrenor al grupării, Vasile Miriuță a promis că va munci foarte mult dar speră ca în scurt timp să-i mulțumească pe fanii echipei. „Voi munci 24 de ore pe zi, vom munci din greu. Nu sunt Mesia, dar cu siguranţă vom merge înainte. Am jucat fotbal aici, ştiu la ce să mă aştept din partea fanilor şi vom munci ca să-i mulţumim. Îmi pare rău că a trebuit să opresc colaborarea cu CFR, pentru că era o echipă bună, care se afla pe locul doi în clasament. Dar acum mă voi concentra pe ce am aici. Sunt foarte fericit să fiu la Gyor şi pot spune că sunt acasă, pentru că aici s-a născut băiatul meu”, a spus Miriuţă, potrivit site-ului oficial al grupării ungare.

Preşedintele clubului, Csaba Tarsoly, speră ca Vasile Miriuţă să aducă la club experienţa pe care a dobândit-o ca jucător în campionatul Germaniei, dar şi tenacitatea şi duritatea românească. „După ce Horvath Ferenc şi-a dat demisia, eu nu am acceptat-o, pentru că eram de părere că avem o echipă bună, iar rezultatele vor veni. Din păcate nu s-a întâmplat asta. Nu a fost uşor să căutăm un nou antrenor, dar l-am găsit pe Vasile. El are o legătură cu clubul, iar mai demult a spus că vrea să fie antrenorul echipei. Aştept să se folosească de experienţa pe care a dobândit-o ca jucător în Germania şi ca antrenor în România. Are tenacitatea şi duritatea românească, dar este familiarizat cu ungurii, pentru că aici şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei”, a completat Csaba Tarsoly.


Fostul antrenor al clubului din Gruia a declarat, duminică seară, că meciul cu echipa CSMS Iaşi a fost ultimul pentru el la CFR Cluj, menţionând că a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate cu echipa ungară Gyor ETO.

Vasile Miriuţă a preluat echipa CFR Cluj în decembrie 2013, după ce pregătise timp de şase luni formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ. Anterior, tehnicianul de 46 de ani mai pregătise echipa sub 19 ani a clubului Energie Cottbus, dar şi formaţia secundă a aceleiaşi grupări.


Miriuţă deţine cetăţenia ungară, el evoluând în nouă partide pentru actuala adversară României din preliminariile Campionatului European din 2016.

Ca jucător, el a evoluat în trei rânduri pentru Gyor (1992/1993, 1994/1995 şi 2003/2004).

Ultimele Stiri
abonare newsletter