Sport

Olimpia UT și-a găsit „nașul”

Echipa de fotbal feminin, Olimpia Universitatea Tehnică Cluj, a înregistrat primul meci terminat cu scor egal, în fața echipei AS FC ASA 2013 Târgu Mureș, scor final 1-1.

Meciul disputat luni, 17 noiembrie, în cadrul Superligii Feminine, a fost o premieră pentru Olimpia UT Cluj. Dacă până acum  adversarele Olimpiei au avut parte de scoruri de handbal din partea campioanei, de această dată, în cadrul etapei a 8-a, în deplasarea de la Târgu Mureș, în compania rivalei ASA, Campioana României a remizat pentru prima oară de la înfiintare în cadrul Campionatului Național.

Pe o ploaie măruntă si un teren alunecos, cu un adversar foarte bine motivat, care a practicat un joc dur (încasând 3 cartonașe galbene : 42’ - Meleacă, 85’ Părăluță si 87’ Boros ) si fără prezența d-lui Antrenor Mirel Albon pe banca olimpicelor, jucătoarele Clujului s-au întrecut în ratări.


Ca întotdeauna, ocaziile s-au răzbunat, astfel după o respingere defectuoasă a unei lovituri de la colț, mingea a ajuns la mureșeanca Meleacă Lucia care a deschis scorul pentru ASA Târgu Mureș în minutul 40, intrând cu acest avantaj la pauză.

După doar 3 minute de la intrarea Marei Bâtea (Olimpia UT Cluj), s-a schimbat și rezultatul de pe tabela de marcaj, aceasta marcând golul egalizator al partidei în minutul 55’.


După marcarea golului egalizator, ocaziile au curs de ambele părți, însă fără materializarea acestora cu gol. Astfel rezultatul după fluierul de final a rămas 1-1, cele două contracandidate la titlu fiind în acest moment la egalitate de puncte în clasamentul general.

Olimpia a jucat în sistemul 4-1-4-1 cu următoarele jucătoare : Ganea – Corduneanu, Corniciuc, Ficzay, Pinczi (min 52- Bâtea) - Bortan – Giurgiu, Vătafu, Vago, Voicu (min 80 – Ciolacu) – Lunca.


Până la sfârşitul acestui an, Olimpia mai are de disputat 2 partide: acasă cu CS Brazi - duminică, 23 noiembrie, de la ora 13:30 la Baza Sportivă Unirea și în deplasare la Prundu Bârgăului - duminică, 30 noiembrie, de la ora 11:00.

Între timp, în cadrul etapei a 8-a din seria 1, Liga 1 Feminin, echipa a 2-a a Olimpiei, a învins fără drept de apel echipa mureșencelor Ladies cu scorul de 8-0, rămânând neînvinsă în acest sezon și consolidânsu-și  astfel locul 1 cu o diferență de 5 puncte față de ocupanta locului 2 – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.


Olimpia 2 UT Cluj-Napoca mai are de disputat două partide până la finalul acestui an: acasă cu Victoria Craiova - duminică, 23 noiembrie, de la ora 11:00 la Baza Sportivă Unirea și în deplasare la Baia Mare - 30 noiembrie, de la ora 11:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter