Sport

Marcel Țenter a revenit la U-BT. „Bobo” este așteptat pe postul de secund al băncii tehnice

Meciul dintre U-Banca Transilvania și Steaua CSM Eximbank București va fi primul meci, după revenirea lui Marcel Țenter pe banca tehnică, pentru baschetbaliștii clujeni.

Miza meciului de mâine dintre ocupanta locului 3 și ocupanta locului 7 în clasamentului Ligii Naționale de Baschet Masculin - Divizia A este una foarte mare, acesta fiind principalul meci de încercare înainte de următorul meci pentru clujeni în EuroChallenge.

Președintele executiv al clubului CS „U” Mobitelco Banca Transilvania, Mircea Cristescu a declarat în deschiderea conferinței de presă că schimbarea lui Dorin Pintea „Bobo” din conducerea băncii tehnice a echipei a fost luată deoarece nu acceptă ca antrenorul să fie cel care impune reguli în vestiarul echipei ci liderii echipei. „Aseară am făcut public faptul că am schimbat antrenorul principal, respectiv pe domnul Pintea, căruia i-am mulțumit pentru un an și jumătate de muncă. Împreună cu board-ul am luat această decizie, iar din această dimineață domnul Marcel Țenter este noul antrenor principal. Am dorit să facem această schimbare nu numai pentru a aduce un șoc echipei, ci și pentru a îmbunătăți calitatea jocului nostru. În general, un vestiar nu este controlat de antrenor, ci de jucători, de liderii lor. Din punctul de vedere al chimiei echipei, în afara terenului nu am avut probleme, însă în teren, în momentele cheie, se pare că avem mici probleme. De când a început sezonul, am făcut deja trei schimbări, nu ne dorim altele, dorim să scoatem 100% din ce avem. Este total exclus ca cineva din echipă să îl fi sabotat pe Bobo, la caracterele pe care le avem în lot este imposibil”, a declarat Mircea Cristescu.


Vicepreședintele clubului, Dan Tarcea a afirmat în cadrul conferinței de presă de astăzi că îl așteaptă pe „Bobo” alături de echipă, asta deși în acest moment refuză, din cauza supărării și șocului schimbării, să revină alături de echipă. „Cred că în privința schimbării antrenorului, trebuie să privim lucrurile puțin altfel. Când a plecat Marcel de la noi, a făcut-o dând curs unei oferte care ne-a surprins la acel moment și pe noi. Dacă ne întoarcem puțin în timp, vom vedea că suntem aceiași - Marcel Țenter, „Bobo” Pintea, Mircea Cristesc - deci suntem în mare parte aceiași, cei care am câștigat titlul. Practic, acum am revenit acasă toți, ne-am reașezat pe aceleași poziții. Timpul le așează pe toate. Deocamdată Dorin Pintea este supărat, în primul rând pe rezultatele echipei, dar va reveni cu siguranță în cadrul echipei, va rămâne să se ocupe de latura sportivă și vrând-nevrând, va fi tot alături de Marcel Țenter. Doar suferința lui din acest moment îl face să nu accepte poziția de antrenor secund, dar noi ne dorim acest lucru. Se vor așeza lucrurile. Eu nici nu cred că am dat afară un antrenor, pe Pintea nu l-a dat nimeni afară, doar am schimbat niște lucruri. Faptul că nu este aici, la această conferință, este pentru ca îl marchează momentul, dar probabil că peste o lună îl veți vedea la echipă”, a spus Dan Tarcea.

Reîntors pe banca tehnică a echipie, Marcel Tenter l-a mustrat ușor pe „Bobo” pentru rezultatele slabe aduse în ultima vreme la echipă și a promis că se va bate pentru titlu.
„Vreau să îi mulțumesc lui Bobo Pintea, dincolo de faptul că a fost antrenorul principal al acestei echipe este fostul meu coleg și prietenul meu și știu prin ce momente trece. Eu personal îl aștept în cadrul echipei, pentru că întotdeauna el a avut un rol important aici și sunt sigur că și în viitor va fi la fel. Echipa nu a jucat anul trecut în cupele europene, acum o face, iar pentru a echilibra lucrurile într-o asemenea situație îți trebuie ceva experiență și, desigur, o bancă mai lunga, nu poți juca un număr foarte mare de minute cu aceiași jucători, pentru că îi expui. Echipa este clar mai puternica decât cea de anul trecut, ca individualități, însă în ce măsură vom reuși să facem o echipa mai bună rămâne de văzut. Totul s-a întâmplat foarte rapid, sunt surprins de turnura evenimentelor. Sunt fericit că sunt aici, îmi pare rău pentru Bobo, îl apreciez ca om și ca profesionist și nu mi-aș fi dorit să i se întâmple acest lucru. În ceea ce privește campania europeană, foarte multe lucruri depinde de următorul meci acasă. Dacă reușim să câștigăm cu echipa maghiară, șansele rămân, dar sigur că va trebui să câștigăm meciuri în deplasare”, a afirmat noul antrenor al U-Banca Transilvania.


Biletele pentru partida cu Steaua București, următorul meci pentru echipa clujeană, care va avea loc mâine, cu începere de la ora 18:15, vor fi puse spre vânzare în ziua meciului, între orele 12:00 și 19:30, la casieria Sălii Polivalente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter